Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

233 háziorvos adta fel a praxisát a járvány alatt

Van, ahol az első két, van, ahol a harmadik hullám volt a meghatározó.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő nyilvános adataiból az derül ki, hogy a járvány ideje alatt 233 háziorvos hagyta ott a praxisát.

A számokból jól látható, hogy egyes megyékben a járvány első két hulláma tette be a kaput a háziorvosoknak (Zala, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Hajdú-Bihar, Fejér, Csongrád-Csanád, BAZ, Békés).

Tolna, Somogy, Pest, Nógrád, Győr-Moson-Sopron, Budapestben és Bács-Kiskun megyében viszont az valószínűsíthető, hogy a legbrutálisabb, legtöbb haláláldozatot követelő harmadik hullám idején gondolták úgy, hogy a hihetetlen plusz energiát és költséget igénylő pandémiát maguk mögött hagyják.

És természetesen vannak olyan megyék, ahol fele-fele arányban hagyták ott 2020-21-ben a praxisokat, ilyen volt Szabolcs-Szatmár-Bereg, Komárom-Esztergom és Baranya.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek

Tovább az oldalra