Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A soproni egyetem a befutó

Megszületett a szenátus döntése: a soproni egyetemmel alapít közös egyetemet a Berzsenyi Dániel Főiskola.

A soproni egyetemmel alapít közös egyetemet a Berzsenyi Dániel Főiskola, így döntött az intézmény szenátusa. A testület 14-5 arányban voksolt a Nyugat-Magyarországi Egyetem mellett. Mint ismert, a Berzsenyi már tavaly ősszel elkezdte csatlakozási tárgyalásait a pécsi, a győri, a veszprémi és a soproni egyetemmel, a szombathelyi főiskola azonban elutasítva a beolvadás lehetőségét ragaszkodott ahhoz, hogy a leendő partnerrel közösen hozzanak létre új intézményt. Ezt a feltételt azonban sem a Pécsi Tudományegyetem, sem a győri Széchenyi István Egyetem nem kívánta teljesíteni, így gyorsan kiestek.

A szombathelyi főiskola elképzelését egyébként a város önkormányzata is osztja és támogatja – ezt több alkalommal sajtótájékoztató keretében is hangsúlyozták a vezetők. Az "első rostán" tehát a megszűnést és alapítást vállaló soproni és veszprémi egyetem jutott túl, így a hétfői fórumon e két intézmény rektora kapott lehetőséget egyetemük bemutatására. A végső döntés ma megszületett, a Nyugat-Magyarországi Egyetem lesz a Berzsenyi partnere. Az új intézmény alapításával - melyre immár a felsőoktatási törvény is lehetőséget ad - az országban elsőként fog élni a két intézmény.

A főiskola délutáni sajtótájékoztatóról mi is részletesen beszámolunk majd…

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Közélet

Tovább az oldalra