25 év után elítélhetik a Vas megyei gyilkost

1996 decemberében történt a tragédia, hamarosan pont kerülhet az ügy végére.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a napokban zárta le az 1996-ban Gersekaráton megölt H. Sándorné nyomozati aktáját. A nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsított 47 éves vasvári férfi ellen a nyomozók vádemelést javasolnak - áll a police.hu-n.

A kistelepülésen élőket különösen megrázó eset 1996. december közepén történt. Az már korán kiderült, hogy a gersekarátiak közösségi életét meghatározó Joli néni halálát bántalmazás okozta. Arra azonban, hogy ki lehetett a tettes, 25 évet várni kellett.

A széleskörű nyomozás ellenére ugyanis ezt csak később sikerült kideríteni, 2021-ben, amikor a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival összefogva az ügy nyomozásába bekapcsolódtak a KR NNI életvédelmi nyomozói is. Majd a tudomány modernkori vívmányait segítségül hívva, végül szakértői vizsgálatok hozták meg az eredményt, vagyis az elkövető személyét, akit a két szerv 2021. július 6-án fogott el Vasváron – írta meg Egy 25 éve, Gersekaráton elkövetett gyilkosság tettesét tartóztatták le 2021. July 08. 07:44 akkor lapunk is.

A büntetőeljárást a KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Életvédelmi Osztálya folytatta le a jelenleg 47 éves N. Zsolttal szemben. A mindenre kiterjedő, aprólékos nyomozás során a rendőrök beszereztek minden olyan bizonyítékot, mely egyértelműen alátámasztja a gyanúsított bűnösségét. Így bő egy évre az elfogását követően lezárhatták a vele szemben indított nyomozást, majd az ügy valamennyi iratát megküldték a napokban a Vas Megyei Főügyészségnek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló