Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

2,5 millió forintos adománnyal támogatja a szombathelyi Schaeffler a beteg gyermekek ellátását

Egy elektromos gyermek intenzív ágyat kapott a Markusovszky kórház.

2,5 millió forint értékű támogatást nyújtott a Schaeffler Savaria Kft. az Alpokalja a Daganatos Gyermekekért Közhasznú Alapítvány részére – közölte lapunkkal a szombathelyi cég.

Az alapítvány a támogatásnak köszönhetően egy modern elektromos gyermek intenzív ágyat vásárolhatott, mely a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályán kapott helyet.

Egy évvel korábban az Alpokalja a Daganatos Gyermekekért Közhasznú Alapítvány a Schaeffler 300 ezer forint értékű támogatásával vásárolhatott egy falra rögzíthető televíziókészüléket.
Alpokalja a Daganatos Gyermekekért Közhasznú Alapítvány

„Az Alapítvány rendkívül nemes, közösséget támogató céljaihoz a Schaeffler Savaria Kft. is szeretne hozzájárulni. Jó partnerként segíteni szeretnénk a régióban működő szervezetek működését, különösen a koronavírus-járvány idején. Reméljük, a korszerű eszköz hasznos szerepet tölt majd be a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály mindennapjaiban” – mondta Szigeti Tibor, a Schaeffler Savaria Kft. ügyvezetője.

Közösségi értékek

„Az ágy kialakítása nagyban növeli a betegek kényelmét, ugyanakkor támogatja az egészségügyi szakdolgozók munkáját is. A modern technológiának köszönhetően az eszköz emelhető, süllyeszthető, valamint előre és hátra is dönthető, így a gyermekeket a különböző beavatkozások során a megfelelő pozícióba helyezhetjük” – mondta el Dr. Csákváry Violetta osztályvezető főorvos.

Az ágy kialakítása nagyban növeli a betegek kényelmét, ugyanakkor támogatja az egészségügyi szakdolgozók munkáját is
Alpokalja a Daganatos Gyermekekért Közhasznú Alapítvány

Az Alpokalja a Daganatos Gyermekekért Közhasznú Alapítvány céljai között szerepel, hogy javítsák a betegellátás körülményeit, fejlesszék az egészségügyi ellátás minőségét a régióban. Egyik fő törekvésük, hogy hozzájáruljanak a helyi Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály működéséhez, modern berendezésekkel, diagnosztikus és terápiás eszközökkel bővítsék a rendelkezésre álló műszerparkot. Emellett nagy hangsúlyt fektetnek a beteg gyermekek oktatására, valamint aktívan részt vesznek a tudományos életben is.

A Schaeffler mint elkötelezett támogató

Vas megye legnagyobb munkáltatójaként a Schaeffler Savaria Kft. kiemelten fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást és a hosszú távú partneri kapcsolatok kialakítását, valamint a környékbeli szervezetek munkájának támogatását. Tavaly a vállalat összesen több mint 15 millió forintot adományozott megyei szervezetek részére.

Egy évvel korábban az Alpokalja a Daganatos Gyermekekért Közhasznú Alapítvány a vállalat 300 ezer forint értékű támogatásával vásárolhatott egy falra rögzíthető televíziókészüléket. Az eszközt a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztályának referáló helyiségében használják a betegek radiológiai leleteinek megtekintésére, illetve tudományos beszámolók és előadások megtartására.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

(X)

Tovább az oldalra