A Balaton is elfogy

Fotók mutatják, mennyit csökkent a vízszintje.

A Telex szúrta ki Györkő Zsombor Facebook-oldalán a képeket. A szerző csinált Siófokon egy klasszik előtte-utána fotópárt, ami megmutatja: a Balaton vízszintje is jelentősen csökkent a csapadékszegény időjárás miatt.

A Balaton átlag vízmércéje most több mint 13 százalékkal alacsonyabb értéket mutat, mint egy hónappal ezelőtt, akkor még 96 cm-nél állt, most 83-nál van. (Ezt az értéket partmenti adatok alapján állapítják meg, nem a Balaton egészének átlagos vízmélységét mutatja, az 3 méter körül van, de jól szemlélteti, hogy sokat apadt a tó.)

Siófok, 2021 július:

Fogy a Balaton
Facebook

Siófok, 2022 július:

Fogy a Balaton
Facebook

A képek magukért beszélnek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Időjárás