Beperelték az Adidast

30 év után először lehet veszteséges a vállalat.

Az Adidas tavaly októberben bontotta fel a szponzori szerződést Kanye West Grammy-díjas amerikai rapperrel az antiszemita kijelentései és más szélsőséges, gyűlölködő megnyilvánulásai miatt.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Az Adidas márciusban közölte, hogy 1,2 milliárd euró értékű eladatlan, Yeezy márkájú edzőcipő maradt a cég nyakán Kanye West antiszemita megjegyzései miatt. A sportruházati márka figyelmeztetett, hogy ha nem sikerül eladni a Yeezy-készletet, az 500 millió euróval nyirbálná meg a cég üzleti nyereségét. Ez azt jelenti, hogy 30 év óta először lenne veszteséges a vállalat.

Pénteken a befektetők pert indítottak a vállalat ellen az Egyesült Államokban, mondván, az Adidas vezetői már évekkel korábban is tudtak West megkérőjelezhető viselkedéséről. 2018-ban felmerült, hogy megszakítsák vele a kapcsolatot.

Erre tavaly októberig kellett várni, akkor az Adidas felbontotta a szerződést Westtel, vizsgálat is indult, ugyanis a jelentések szerint a rapper „mérgező környezetet” teremtett a vállalatnál, írta meg az Index.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek