Budapest-Bamako Rally giga-képgaléria - lekaptuk a mezőnyt!

Fotósunk több mint öt órát fagyoskodott a határon és Ausztriában, de végül sikerült begyűjtenie a legtöbb indulót.

A rábafüzesi határátkelőn zajlott az élet szombaton késő délelőtt. Munkások kátyúzták az utat, rendőrök állítottak félre véletlenszerűen autósokat és a vámosok mélységi ellenőrző csoportja szimatolgatott a rakterekben. Arról azonban, hogy hamarosan itt robog át a Budapest-Bamako Rally mezőnye, egyikük sem hallott. Az első jármű, a 110. sorszámú Chrysler 11.45-kor lépte át a határt, őt 13-as és 26-os sorszámmal két lengyel autó követte. Jót mosolyogtunk a nagy "Budapeszt" feliraton. Délben két motoros is érkezett, majd kicsit sűrűsödtek az érkezések.

Nézd meg galériánkat!

A sofőrök vidáman inttegettek a kamerának és a hozzánk csapódott PRONAS-aktivistának, aki buzgón lelkesítette az amúgy is mosolygós bamakósokat. A Szombathelynek legfontosabb csapat, a 123-as Avokádó 13.10-kor érkezett meg, konvojban. Szendrey Ákos ült a volán mögött, és tőle is kaptunk egy hangos hellót. Közben eszünkbe jutott kedves ismerősünk, Tar Mihály, az RTL Klub nyugat-dunántúli tudósítója, akire nem győztünk elég irigyek lenni amiatt, hogy ő is indult a Budapest-Damakón. Felhívtuk hát, mintha elfeledkeztünk volna róla, hogy éppen hova tart és izgatott hangon érdeklődtünk, tud-e a Vasvárnál tíz perce kényszerleszállást végrehajtott nagy utasszállító repülőgépről? Telefonon át is érezhető volt, amint leizzad -nem mindennap történik ilyesmi kis országunkban-, de mielőtt még riadóztatta volna munkatársait felfedtük galádságunkat.
Jól időzítettünk, egy perc múlva befutott a Cat Eyes kocsi, benne Tar Misivel, mi pedig menthettük a hátsónkat az azt jogosan megillető fenékbebillentéstől.

Nézd meg galériánkat!

Tarék után érkezett egy tarka Wartburg
De láttunk szinte veterán Mercit, Velorexet, turbózott VW Bogarat és számos egyéb furcsaságot, amit képgalériánkban Olvasóink is megszemlélhetnek. Pillanatok alatt nagy kedvencünk lett a 7-es csuklós busz (!), amely a táblája szerint Budapest-Damakó útvonalon közlekedik. És tényleg!

A kék Volvo buszt már Ausztriában kaptuk le, párás lencsékkel, de végül is mindegy, mert a csajokat jól elrejtették benne. (Reméljük a playmatek nem tartanak rögtönzött cicibemutatót valamelyik iszlám országban!) Örömmel láttunk több autóban is hölgyeket.

Nézd meg galériánkat!

Délután négy órakor már alig-alig esett be egy két autó
Így visszaindultunk Magyarországra, és a szembejövőket menet közben, az autóból kaptuk le. Végül Kámnál tértünk le a 8-as főútról és robogtunk vissza Szombathelyre, hogy képeinket mielőbb megoszthassuk az érdeklődőkkel. Reményeink szerint a verseny végén, a résztvevők elmondása alapján, részletes élménybeszámolókkal szolgálhatunk majd.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport