Ittasan okozott balesetet, elhajtott a helyszínről

Hazament és otthonában folytatta az italozást.

A Szombathelyi Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés és cserbenhagyás miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vádirat szerint 2023 márciusában a Sótony és Sárvár közötti útszakaszon igen súlyos fokban ittasan vezette személygépkocsiját. A sofőr – ittassága miatt – egy kanyarban áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol járművével összeütközött egy másik autóval. A baleset következtében a sértett által vezetett autó visszapillantó tükre becsapódott, kitörte a vezető oldali ablakot, az üvegszilánkok pedig az utastérbe szóródtak, sérülést azonban nem okoztak.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

A vádlott annak ellenére, hogy észlelte az ütközést, a helyszínről elhajtott, oda ugyan később visszatért, de a gépkocsiból nem szállt ki, és ekkor sem győződött meg arról, hogy a másik járműben megsérült-e valaki, illetve segítségnyújtásra szorul-e. Az ittas férfi a sértett kérése ellenére az adatait sem adta meg, hanem a rendőri intézkedés előtt az otthonába távozott, ahol ismét szeszes italt fogyasztott.

A vádlott több KRESZ szabályt is megszegett, mert úgy vezette a gépjárművet, hogy szervezetében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt, ezért pedig nem tudott az út vonalvezetésének megfelelően közlekedni. A balesetet követően nem állt meg, a veszélybe került személynek segítséget nem nyújtott, továbbá a személyazonosságát nem igazolta, a rendőri intézkedés bevárása nélkül elhagyta a helyszínt, illetve annak megtörténtéig szeszes italt fogyasztott.

A járási ügyészség közúti járművezetéstől eltiltást is indítványozott a vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek