Meglepő fordulat - Lecserélik Rogán Antal "szuperkémeinek" vezetőjét

Már az utód is megvan.

Távozik Kovács Zoltán András dandártábornok, a Nemzeti Információs Központ (NIK) főigazgatója - számolt be a HVG. Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága pénteken Hatala Andrea dandártábornokot hallgatja meg, akit már a NIK főigazgató-jelöltjeként emleget a sajtó.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Ez azért meglepő, mert eddig semmilyen hivatalos információ nem jelent meg arról, hogy a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda fennhatósága alá tartozó, szuper-titkosszolgálatként emlegetett Nemzeti Információs Központ élén változás lenne.

A parlamenti testület napirendi javaslata ezt ugyanakkor egyértelművé teszi, hiszen a törvény szerint kinevezése előtt kell állást foglalni a főigazgatói tisztségre jelölt alkalmasságáról.

A 24.hu azt írja, Kovács Zoltán András korábban ugyanúgy a polgári nemzetbiztonsági szolgálat, az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgató-helyettese volt, mint a posztjára jelölt Hatala Andrea, aki a korábbi országos rendőrfőkapitány, Hatala József lánya. Kovács Zoltán András édesapja sem ismeretlen a közéletben. Kovács Árpád volt a számvevőszék, majd a Költségvetési Tanács elnöke, nemrég pedig Orbán Viktor stratégiai tanácsadó testületének tagja lett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek