Elütötte a testvérpárt, egyikük meghalt

Két kerékpárost ütött el szabálytalan előzése során aza utós, egyikük nem élte túl.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves férfival szemben, aki szabálytalan előzése során kerékpárosok közé hajtott, egy ember halálát okozva - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a 30 éves férfi 2023 júniusában Szlovákiából szállított Győr felé munkásokat a munkanap végén. Közlekedése során a főúton az előtte haladó jármű előzésébe kezdett, ennek során azonban nem győződött meg arról, hogy a szemközti forgalmi sáv tiszta-e.

Bár az útvonalon „kerékpárral behajtani tilos” jelzőtábla volt kihelyezve, alatta a „kivéve célforgalom” kiegészítő táblával, ennek ellenére az útvonalon, a vádlottal szemben kerékpározott egymás mögött négy személy, egy apa, két felnőttkorú gyermeke, és egy barátjuk, akik kerékpárral indultak kirándulni.

A kerékpárosok jól láthatóak voltak a terhelt részére, aki mégis megkezdte az előzést, abban bízva, hogy nem fog összeütközni a biciklisekkel. Sajnos nem így történt, az elöl haladó édesapával még sikerült elkerülni az ütközést, azonban a mögötte haladó 26 és 18 éves fiút elütötte, akik az ütközéstől az árokba estek. A leghátul haladó kerékpáros is elesett, de vele nem ütközött a jármű.

A baleset következtében a 26 éves fiú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt, míg 18 éves testvére súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a terheltet halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolja. Vele szemben öt év szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy az elkövetőt a bíróság tiltsa el a járművezetéstől.

Az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

(Nyitóképünk illusztráció.)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Ha további híreket és információkat is szeretne megtudni Sopronból és környékéről, iratkozzon fel az enyugat.hu facebook oldalára

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek