Halálos balesetet okozott Sorokpolány közelében - Vádat emeltek ellene

Túl gyorsan ment, amikor áttért a szemközti sávba.

A Szombathelyi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vádirat szerint 2023 szeptemberében személygépkocsival lakott területen kívül – a megengedettnél nagyobb sebességgel – közlekedett. A vádlott egy kanyarban áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol frontálisan összeütközött egy másik személyautóval. Az ütközés következtében mindkét jármű az árokba csapódott. A vétlen gépkocsi sofőrje a balesetben olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy a helyszínen elhunyt.

A vádlott több KRESZ szabályt is megszegett, mert nem az út vonalvezetésének megfelelően közlekedett, a biztonsági övét nem használta, és a megengedett sebességet is túllépte.

A vádlottal büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

A vétlen autó a baleset után
Rendőrség

Feltehetően arról a balesetről van szó, amely 2023. szeptember 20-án délután történt Újabb részletek a Sorokpolány közelében történt halálos balesetről 2023. September 20. 17:34 Sorokpolány közelében. A balesetről többször is írtunk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek