A Fidesz szövetségese nyerte az északmacedón választást, egyből megy a milliárd eurós hitel nekik

A magyar kormány a rendszerváltás óta nem adott ekkora kölcsönt senkinek.

A Fidesz szövetségesének számító VMRO győzelmével zárult az észak-macedóniai elnökválasztás, az új kormány pedig Magyarországtól venne fel hitelt, egymilliárd euró értékben - írja a 444.hu.

Nikola Gruevszki még miniszterelnökként Orbán Viktorral
Forrás: atv.hu

A májusi voksoláson a VMRO a szavazatok 45 százalékát szerezte meg, és ezzel legyőzték a hét éve kormányzó szociáldemokratákat. A VMRO színeiben volt miniszterelnök az a Nikola Gruveszki, aki 2018 óta Magyarországon él, és akit a magyar kormány nem adott ki Észak-Macedóniának.

Gruveszkit hazájában 9 év börtönbüntetésre ítélték a távollétében, mert a vádak szerint 1,3 millió eurót sikkasztott el a pártjához érkező adományokból.

Ami a hitelt illeti, azt vélhetően az Eximbankon keresztül folyósítanák, és ez lenne a rendszerváltás óta a legnagyobb összegű, külföldi hitelkihelyezése a magyar államnak. Hogy Magyarország miként profitálhat az ügyletből, az még kérdéses.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek