A kisfiú kezében robbant fel a gránát, amit az apjával hoztak el egy nyitott katonai területről

A figyelmeztető táblák ellenére mentek be.

Az angol és horvát nyelvű tiltótáblák ellenére ment be a 46 éves cseh férfi a 9 éves fiával és barátaikkal szerdán, a horvátországi Knin közelében lévő nyitott katonai gyakorló terepre. A területről elhoztak egy gránátot is, amit az apa maga rakott be az autójukba - írja az Index.hr.

Később az autó meghibásodása miatt meg kellett állniuk az út szélén. A gyerek ekkor vette ki a gránátot a kocsiból, ám az a kezében felrobbant. A detonációban a 9 éves kisfiú meghalt, két nő és egy férfi pedig megsebesült.

A horvát rendőrség csütörtökön indított nyomozást az ügyben. Helyi információk szerint a turisták előre egyeztetett túratervet követve érkeztek Knin környékére, de ekkor az apa a jelzések ellenére a fiával besétált a gyakorlótérre.

Marko Jelic Šibenik, Knin korábbi polgármestere elmondta, hogy a katonai gyakorlóterep nincs bekerítve, vannak rajta veszélyre figyelmeztető táblák angolul és horvátul is. Egyébként a kis kaliberű tüzérségi fegyvereket szokták itt tesztelni, de előfordul néha, hogy ott felejtenek ezt-azt. Így kerülhetett az éles gránát a kisfiúhoz.

A területen ugyan áthalad egy út, amit a hadsereg épített, és a civilek is gyakran ezt használják, mert egyes helyekre csak ezen keresztül lehet eljutni. Régóta terveznek egy alternatív utat, mert a területet bekerítésének nem lenne értelme, 60-70 éve üzemel a jelenlegi formájában gond nélkül.

A cseh apa háromtól tizenöt évig terjedő börtönbüntetésre számíthat, amennyiben bűnösnek találják.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek