Kiss Norbert: újabb két dobogós hely Zolderben

Összetettben tovább növelte az előnyét.

A szombati két futam után vasárnap is folytatódott a 2024-es kamion Európa-bajnokság a belgiumi Zolderben. A Révész Racing pilótája, Kiss Norbert az első nap mindkét versenyt megnyerte, és a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző magyar Európa-bajnok a vasárnapi időmérőn is a leggyorsabb volt, így ismét a Pole-ból rajtolhatott.

A start után az első kanyart követően az élre állt Kiss Norbert, Sascha Lenz és Jochen Hahn követte. Féltávnál már közel 4 másodperc volt a címvédő előnye, miközben az üldözők közül a két német pilóta helyet cserélt. A leintésig nem is változott a sorrend, a Révész Racing versenyzője az idei 11. futamot is megnyerte.

- Jól sikerült eddig a mai nap is. Újra megszereztük az első rajthelyet, de ezúttal Sascha Lenz startolhatott mellőlem, aki a jó rajtolók közé tartozik. Így kockáztatnom kellett az első kanyarnál, igyekeztem mélyet fékezni, mert volt egy kis előnye, de végül elől tudtam maradni. Attól kezdve pedig az volt a feladat, hogy növeljem az előnyt, ami sikerült – mondta Kiss Norbert a leintés után.

A nap második versenyén, a fordított rajtrácsos futamon a 8. helyről indulhatott a magyar pilóta, és azonnal három helyet javított. A negyedik körben Kursimot előzte, aki hátulról nekiment, ami jobb hátsó külső gumidefektet okozott Balun, az ütközést kihasználva pedig Albacete mindkettejük elé került. Két körrel később sikerült a spanyolt visszaelőzni, de közben az élen haladó Jochen Hahn 5 másodperc előnyt szerzett, kihasználva a mögötte zajló csatát. A magyar versenyző autója a defekt miatt nem volt tökéletes, Albacete visszaelőzte, majd a 7. körben több ütközés is történt a mezőnyben. Kiss Norbert megint bebújt a spanyol mellé, és már a 3. helyen haladt Lukas Hahn mögött. Végül őt nem sikerült megelőzni, így Jochen Hahn és Lukas Hahn mögött harmadikként intette le a kockás zászló.

- Kemény verseny volt, próbáltam végig harcolni, egy-egy szituáció úgy érzem túlzottan is kockázatos volt ellenfeleim részéről. Sajnos az defekt után tempót veszítettem, és nem sikerült visszajönni. De fontos pontokat szereztünk, és ismét dobogóra állhattunk – értékelt a leintés után Kiss Norbert.

Kiss Norbert Zolderben mind a négy futam után dobogóra állhatott, háromszor nyert, egyszer pedig harmadik lett, amivel összetettben tovább növelte az előnyét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek