Mesevonatokat indít a GYSEV Szombathelyről, Győrből, és Sopronból

A különleges szerelvények július 6-án Sopronból Győrbe, július 20-án pedig Szombathelyről és Győrből indulnak Sopronba.

Idén júliusban három Mesevonatot is indít a GYSEV Zrt. A vasúttársaság május végén jelentette be, hogy megjelent a Lokomoncok a fedélzeten - kalandozzunk Zöldföldén! című mesekönyv. A különleges kötet története - Zinkó, Villő és Rolka szereplésével -, most a Mesevonatok fedélzetén is megelevenedik, miközben az utasok aktív részesei lehetnek a varázslatoknak, és tanulságos történetekkel gazdagodhatnak. A Mesevonatok július 6-án Sopronból Győrbe, július 20-án pedig Szombathelyről és Győrből Sopronba indulnak.

A mesekönyvből az olvasók megismerhetik Zöldfölde lenyűgöző vidékét, amelyen a különleges zöld-sárga vonatok járnak. Itt élnek a parányi, emberi szemnek láthatatlan Lokomoncok: Zinkó, Villő és Rolka. A kötetben szereplő szemfüles gyerekek a sikeresen végrehajtott Nyüzsi-varázsnak köszönhetően hallhatják a Lokomoncokat, akikkel együtt utaznak, közösen varázsolnak, és rengeteg mindent tudnak meg Zöldföldéről, a környezetvédelemről és persze a vonatokról, a közlekedésről.

A könyv szereplőivel most már utazni is lehet.
GySEV

A különleges járatok izgalmas családi programmal kecsegtetnek: a mesevonatok utasai átélhetik a mesekönyvben leírt varázslatokkal teli napot, és saját maguk is csatlakozhatnak Zinkó, Villő és Rolka kalandjaihoz.

Útközben a Lokomoncok történeteit hallgathatják a Mesevonat utasai, és maguk is aktív részesei lehetnek a varázslatoknak, mókás, tanulságos történetekkel gazdagodhatnak. Bemutatkoznak a Zöldföldei Vasúti Rend Varázsmesterei is, akik Zöldfölde közlekedési rendje és környezetének védelme felett őrködnek, valamint szemmel tartják a zöldföldei manóvilág tagjait.

Aki az utazás végén sikerrel teljesíti a zöldföldei tudáspróbát, részt vehet az eskütételen, és a Zöldföldei Vasúti Rend hivatalos tagjává válhat.

A Mesevonatok indulási időpontjai:

- 2024. július. 6., Mesevonat a Győrkőcfesztiválra Sopron-Győr (09:45-11:06).

- 2024. július. 20., Mesevonatok Sopronba

Győr-Sopron (08:51-10:06)

Szombathely-Sopron (11:00-11:51)

A Mesevonatra a felnőtt jegy 3.990, a gyermek jegy 1.990 forintba kerül, a részvétel a 3 év alatti gyermeknek díjmentes. A Mesevonatokról további információk a GYSEV honlapján olvashatók.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Ha további híreket és információkat is szeretne megtudni Sopronból és környékéről, iratkozzon fel az enyugat.hu facebook oldalára

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek