Alakul a körmendi kosár csapat

Az elmúlt napokban újabb játékosokkal sikerült megegyeznie a Polaroid Lami-Véd Körmend kosárlabda csapatának. A vezetőség szem előtt tartotta, hogy a tavalyi ezüst érmes együttes magyar magját egyben tartsa, úgy néz ki, hogy ez sikerült.

Vavra, Hegedüs és McCullough a legújabb szerződöttek

Bár a kezdőcsapat egyik oszlopos tagja Vavra Péter makacs deréksérüléssel bajlódik, a center játékos nem adja fel és tovább szeretné folytatni pályafutását a piros-feketéknél. Ennek megfelelően alá is írta szerződését, igaz egy olyan kitétellel, hogy ha sérülése miatt nem tudná folytatni, akkor akár szezon közben is felbonthatják a megállapodást. Vavra úgy nyilatkozott, hogy számára az egészsége ugyan olyan fontos, mint a csapat, ezért elkezdi a felkészülést, ám ha a helyzet úgy kívánja abba hagyja a profi sportolást.

Bár a B csoportból érkezik Körmendre, az élvonal sem ismeretlen Hegedüs Gergelynek. A sportoló az elmúlt szezont a végül második helyen záró Veszprémi Egyetem alakulatánál töltötte. A 196 centis, 25 éves Hegedüs 2-3-és 4-es poszton is bevethető lesz. Tavaly egyébként a duplákat 60-, a triplákat pedig 60 %-kal dobta. Gergellyel három éves szerződést kötött a vezetőség, amit csak is a csapat bonthat fel, az egyes szezonok végén mindenféle következmény nélkül.

Újabb légióst is sikerült igazolnia a klubnak. Két éves szerződést kötött Bryan McCullough. A 25 éves amerikai kosaras, 2-3 és 4-es poszton is bevethető. A magyar közönség a tavalyi Göcsej kupán ismerhette meg, ahol meg is választották a torna legjobbjának. A körmendi vezetőség sokat vár a kosarastól, ami a tavalyi statisztikája után nem is csoda. Meccsenként 23 pont és 5 lepattanó állt a neve mellett, a triplákat pedig 41%-os pontossággal dobja. A játékos azt mondta, ismeri már a körmendi közönséget és tudja rajtuk nem fog múlni a jó szereplés. Bryan egyébként mind a két aláírt évében bajnokságot szeretne nyerni a vasi együtessel.

Aláírt Fodor Márton is. Az ifjabbik Fodor után több klub is érdeklődött és többen túl is licitáltak a piros-feketéken, ám az irányító úgy döntött mivel a Körmendtől is korrekt ajánlatot kapott, továbbra is a Rába partján pattogtat majd. Igaz a játékos a vezetőktől azt az ígéretet kapta, hogy ha szeptember elsejéig megkeresik egy külföldi ajánlattal, akkor elengedik.

Új center érkezett Körmendre

Keresztes Rafael az örök riválistól igazolt vissza a vasiakhoz. Nem számít újoncnak a 212 centis centes a körmendi csapatnál, hiszen korábban épp a piros-feketéktől igazolt el Zalaegerszegre. A kosarasra főként a cseresorban számítanak majd, akinek igazolására azért volt szükség mert a kezdőötös egyik biztos pontjának számító Vavra Pétert gerinc és derékbántalmakkal kezelik, az tehát még kérdéses, hogy milyen szezon is áll előtte. Keresztes egyébként az aláírás után úgy nyilatkozott, hogy bár pécsi születésű, mindig is körmendi játékosnak tartotta magát. Így hát most örül, hogy újra „csapata” kötelékében játszhat.

Kocsissal is sikerült megegyezni Bár a fiatal játékost több B csoportos csapat is csábította, végül Körmenden maradt. Kocsis Tamás annak ellenére írta alá újabb egy évre szóló szerződését, hogy szinte biztosra veszi, a következő szezonban sem fog, 30 perceket a pályán tölteni. A játékos úgy vélekedik, ha a felkészülési meccseken és az edzéseken helyt áll, a szakmai stáb bizalmat szavaz majd neki. Hencsey Tamás felel ezután az utánpótlásért Hencsey idén is másodedzőként segíti majd Krivacsevics vezetőedző munkáját. Sőt a tréner felel ezután az U 20-as csapatért, ami azt jelenti, hogy az ő felelőssége lesz az utánpótlás nevelés vagyis, hogy előbb utóbb olyan kosarasok kerüljenek ki a keze közül, akik a felnőtt együttesben is megállják a helyüket. Még egy center biztos érkezik Szabó Szabolcs, a klub tulajdonosa úgy nyilatkozott, mindenképpen bizakodásra ad okot az, hogy sikerült megegyezni, a magyar mag meghatározó játékosaival, valamint olyan körmendi kötődésű kosarassal, mint Keresztes Rafael, akinek bizonyítási vágya jó ómen a következő szezonra. A tavalyi ezüstöt kiharcoló szakmai stáb együtt tartása is megvalósult, ami külön öröm a tulajdonos számára. Eddig egyedül Trummer Rudolffal nem sikerült megegyezniük. A csapat kapitányának ugyan megtették ajánlatukat, a kosaras viszont még nem bólintott rá. Krivacsevics Draguljob, vezetőedző azt mondta, centert még biztosan igazolnak, hiszen egyrészt a poszton kevés a játékosuk, másrészt pedig az Eurochallengben ellenfélül kapott holland együttes igen erős a palánk alatt. A szakember a rá jellemző szerénységgel annyit mondott, hogy „Hosszú még az út, dolgozunk tovább!”
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport