Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Óriás alma és sárkányos kút – új szobrok Szombathelyen

Bár az ünnepélyes leleplezésekre még várni kell, két újabb Veres Gábor alkotás látható Szombathelyen. Az egyetemmel szembeni parkban kapott helyet a Tudás almája, a Fedett uszoda bejáratánál pedig egy sárkány vadászik az áldozati bárányra.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Igyunk gyógyvízet!

Az már régóta köztudott, hogy a szombathelyi Fedett uszoda melletti területen gyógyvíz található, ezért is építették ide a termálfürdőt. Azt azonban kevesen tudták, hogy a fürdőzés mellett a víz fogyasztása is egészségjavító. Az emésztési zavarokkal küzdőknek napi 1-1,5 deci benyakalása javasolt.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

A Vasi Víz Zrt. vezetősége pedig úgy döntött: hogy a gyógyvíz mindenki számára elérhetővé váljon, ivókutat építenek. A terveket elkészítő Veres Gábor szobrászművész azt mondta, hogy mivel az uszoda előtti tér alkalmatlan lett volna egy nagy díszkút kialakítására, ezért amellett döntöttek, hogy egy ilyen játékos formában valósítják meg azt. A szükséges ANTSZ és egyéb engedélyek beszerzése még folyamatban van, de várhatóan rövid időn belül üzembe tudják helyezni a „sárkányos” kutat.

Az uszoda új szökőkútja
Nézze meg, hogy tekereg a sárkány!
sadness

Engedélyek ide vagy oda, a gyerekeknek már ezek nélkül is elnyerte a tetszését.

A bölcsek köve, vagy a tudás almája

2007. december 31-én megszűnt a Berzsenyi Dániel Főiskola, és az intézmény a Nyugat-Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjává alakult át. A lezárult korszaknak szeretett volna emléket állítani az egyetem vezetősége. Kezdetben egy öreg diákot formázó alkotást képzeltek el az „A” épülettel szemben található parkban.

Azonban Veress Gábor ez elől elzárkózott mondván, egy arcot ő nem tud úgy megformázni, hogy az ne egy konkrét személyt ábrázolna. Közben olyan ötletek is szóba kerültek, hogy a bölcsek köve, vagy netán a tudás almája is szimbolizálhatná az egyetemé válás szellemiségét. Végül ez utóbbi nyerte el mindenki tetszését, és mára már alakot is öltött a tudás almája egy 3,5 tonnás vörös gránit szobor képében. Amit egyébként úgy helyeztek el a talapzaton, hogy egy nagy lendülettel bárki meg is forgathatja az almát a tengelye körül.

A szobor hivatalos leleplezésére október 29-én, délután négy órakor kerül sor.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés