Remekeltek a Kőszegi SE síugrói

Az elmúlt két hétben Szlovákiában a Junior Világbajnokságon, valamint Ausztriában a steiermarki Landes Cup-on vettek részt a Kőszegi SE síugrói. A vasiak versenyzői mindkét versenyen dobogóra tudtak állni.

A hétvégén az ausztriai Mürzzuschlagban rendezték meg a steiermarki Landes Cup harmadik és negyedik fordulóját. Az időjárás nem fogadta kegyeibe a versenyzőket. Az enyhe idő mellett még az eső is nehezítette a pályák előkészítését. A vizes havon a szokásosnál jóval lassabban csúsztak a lécek. A Kőszegi SE csapata az első versenynapon 12 versenyzővel szerepelt és több értékes helyezést is elért.


Dobogós eredmények:

Gyermek I.: (Sáncméret:K-18)
   Ezüstérem: Reymeyer Tamás 15,5 és 16 méter
   Bronzérem: Molnár Kristóf 14 és 15 méter

Gyemek II.: (Sáncméret:K-28)
   Ezüstérem: Horvát Péter 20,5 és 22,5 méter


A második napon az éjszakai esőzéstől még rosszabb állapotba kerültek a pályák. A verseny kezdete előtt aztán havas eső is esett, amely nagyon megnehezítette a versenyzők szereplését. Ennek ellenére a vasiaknak sikerült ismét dobogós helyezéseket elérniük.


Dobogós eredmények:

Gyermek I.: (Sáncméret:K-18)
   Ezüstérem: Reymeyer Tamás 15,5 és 16,5 méter
   Bronzérem: Molnár Kristóf 14,5 és 15,5 méter

Gyemek II.: (Sáncméret:K-28)
   Ezüstérem: Horvát Péter 19 és 23 méter

Felnőtt kategória: (Sáncméret: K-55)
   Bronzérem: Molnár László 49 és 55 méter


Február 2-6. között Szlovákiában, a Csorbatavon rendezték meg a Síugró Junior Világbajnokságot. Az egyéni és csapatversenyen összesen 26 ország versenyzői tették próbára tudásukat. Magyarországot négy sportoló képviselte. A mieink egyébként először szerepeltek csapatversenyen Junior VB-n.


Eredmények:

Egyéni:
76. Csukovics Ármin 59,5 m
77. Pungor István 55 m
78. Szilágyi Ákos 52 m
79. Cseke Dávid 50 m

A 18. helyezett magyar csapat tagjai: Csukovics Ármin (62 m), Pungor István (56 m), Szilágyi Ákos (52 m), Cseke Dávid (50 m).


Február elsején, vasárnap az ausztriai Rottenmannban rendezték meg a steiermarki Landes Cup második fordulóját, ahol a kőszegiek három sáncon kilenc versenyzővel álltak rajthoz.


Dobogós eredmények:

Steiermarki versenyzők:

Gyermek I. : (Sáncméret:K-7)
   Aranyérem: Molnár Kristóf 6 és 7 méter
   Bronzérem: Molnár Flórián 5 és 5,5 méter

Felnőtt kategória: (Sáncméret:K-44)
   Bronzérem: Molnár László 40 és 42 méter

Dobogós eredmények:

Összes versenyző (steiermarki és egyéb tartományok versenyzői)

Gyermek I. : (Sáncméret:K-7)
   Ezüstérem: Molnár Kristóf 6 és 7 méter
   Bronzérem: Francsics Erik 5 és 5,5 méter

Felnőtt kategória.: (Sáncméret:K-44)
   Bronzérem: Molnár László 40 és 42 méter


Molnár Kristóf (középen) és Molnár Flórián (jobbra) a dobogón
Molnár László
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport