Tragédia - Meghalt a legjobb magyar jégkorongozó

Ocskay Gábor, az Alba Volán és a válogatott klasszisa éjszaka – miután szívinfarktust kapott – 34 éves korában hunyt el. A játékosnál öt éve szívizombetegséget diagnosztizáltak.

A játékos orvosai tanácsára folytatta az élsportot. A válogatottnál részese volt a sporttörténelmi feljutásnak az A-csoportba, klubcsapatával, az Alba Volánnal pedig éppen szombaton szerezte meg kilencedik magyar bajnoki aranyérmét. Háromszor választották az év jégkorongozójának, közel kétszázszor szerepelt a nemzeti csapatban.

Ocskay tegnap este Budapesten, a barátnőjénél pihent. Ott lett rosszul és hiába érkezett gyorsan az orvosi segítség, nem tudták megmenteni az életét. A játékos 34 éves korában, szívinfarktusban halt meg.

Családja felkérésére Horog László újságíró tájékoztatta a közvéleményt, aki a Magyar Távirati Irodának ezt mondta: A 2004 szeptemberében diagnosztizált szívizom-betegsége miatt Ocskay Gábor négy hónapot kihagyott, azt követően viszont megkapta az engedélyt a sportolásra. Gábor azóta is folyamatosan járt kontrollra, és semmi jele nem volt, hogy rosszul lenne. 2004-ben több orvosi beavatkozás történt, tudomásom szerint szívkatéterezése is volt, ám nagyobb műtétre végül nem került sor.

Az MTI ma hajnalban telefonon elérte a játékos két csapattársát is.

– Gyakran beszélgettünk Gáborral, kedden fél órát. Aztán este fél tizenegykor hívtam, hogy boldog névnapot kívánjak neki, de már nem vette fel. Küldtem neki egy sms-t. Szerdán találkoztunk volna. Szörnyű, felfoghatatlan, ami történt. Olykor panaszkodott, hogy fáradt, de a szezon kimerítő, hosszú, ezen senki nem csodálkozott. Sokkolt a hír – mondta Kangyal Balázs, a jégkorong válogatott csapatkapitánya.

Tokaji Viktor pedig azt mondta, egyszerűen nem tudja felfogni, hogy szombaton még bajnoki címet ünnepeltek, most meg ez a tragédia történik.

Ocskay Gábor többször nyilatkozta, hogy élete nagy álma az A-csoportos világbajnokságon való szereplés.

Az A-csoportos világbajnokság április 24-én kezdődik Svájcban. A magyar csapat többek között Kanadával van egy csoportban.

Valaki azonban nagyon fog hiányozni.

Minden idők legjobb magyar jégkorongozója, hiába tett meg érte mindent, nem tudja valóra váltani élete álmát.

Tragédia…

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport