Elvett jogsik, kevesebb baleset húsvétkor

Az elmúlt négy nap, vagyis a húsvéti ünnepek alatt fokozottan ellenőrizték a rendőrök a közlekedőket. Az ellenőrzések idején közel 500 járművezetővel fújattak alkoholszondát, ebből a szonda 17 esetben jelzett pozitív értéket.

Öt esetben gépjárművezető volt az, aki alkohol hatása alatt vezetett, 12 esetben pedig ittas kerékpárosokat vontak intézkedés alá a járőrök, három vezetői engedélyt vontak be a rendőrök. Egy személy nem tartotta magánál (a vezetői engedély visszavonására az intézkedés megtörtént), illetve volt olyan gépjárművezető is, aki eltiltás hatálya alatt vezetett „közepesen” ittas állapotban, neki a vezetői engedélyét már korábban elvették ittas vezetés miatt.

Húsvét hétfőn 08 óra 25 perckor előállították azt a vezetőt, aki az egyik meglocsolt hölgytől ittasan távozott el gépkocsival. Ellene szabálysértési eljárás indult és a vezetői engedélyét az intézkedő rendőr a helyszínen elvette.

Az ellenőrzések során két körözött személyt is elfogtak, illetve egy az olasz hatóságok által körözött gépjárművet is megtaláltak a rendőrök.

Az ünnepek alatt - feltehetően a fokozott ellenőrzés hatására – a megyében súlyos kimenetelű közlekedési baleset nem történt, 13-án 2 fő szenvedett könnyű sérüléseket egy közúti baleset során a 84-es számú főútvonalon.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hírek