Augusztus 5-től három napon át a női röplabda válogatottak otthona lesz az Aréna Savaria

39-dik alkalommal rendezik meg a Savaria Női Röplabda Kupát, négy ország válogatottjának részvételével.

Augusztus 5-én, csütörtökön kezdődik és 7-én, szombaton fejeződik be a 39. Savaria Női Röplabda Kupa Szombathelyen az Aréna Savaria sportcsarnokban.

A Savaria Női Röplabda Kupa Magyarország legrégebbi, folyamatosan működő sporteseménye. Volt néhány év, amikor elmaradt, például tavaly, 2020-ban a pandémia miatt, így most már több mint 40 éves múltra tekint vissza a sorozat – mondta lapunknak Kalmár Attila, a Pannonsport Kft. ügyvezető igazgatója.

Röplabda PR cikk illusztráció
(x)

A torna múltja jelentős, hiszen a rendszerváltásig a világ legjobb női röplabdázói vettek részt rajta. A sportág szerelmesei nosztalgiával gondolnak azokra az évekre, amikor a Megyei Művelődési és Sportházban világsztárokat köszönthettek, a nézők még a lépcsőkön is ültek – tette hozzá.

A rendszerváltás után sok minden megváltozott a röplabdában, ma már a magyar női válogatott felkészülését segíti a torna egy-egy nagyobb megmérettetés előtt.

Röplabda PR cikk illusztráció
(x)

Az idén a horvátországi Európa-bajnokság ez az esemény. A magyar női válogatott a hét elején érkezik Szombathelyre, pár nap edzőtábor után kezdődik a Savaria Női Röplabda Kupa. Utána a válogatott marad még egy hétig Szombathelyen az edzőtáborban, majd innen utaznak a horvátországi Zadarba, az Eb színhelyére.

A lányok nemrég érkeztek haza egy azerbajdzsáni felkészülésről, és ennek köszönhetően Azerbajdzsán válogatottja is részt vesz a szombathelyi tornán.

Röplabda PR cikk illusztráció
(x)

A Savaria Női Röplabda Kupán négy ország válogatottja vesz részt, a házigazda magyarok mellett Azerbajdzsán, Csehország és Hollandia csapatai küzdenek meg egymással körmérkőzéses formában, vagyis minden csapat játszik mindenkivel.

Kalmár Attila kiemelte, hogy erős az idei mezőny, hiszen mind a négy csapat ott lesz a zadari Európa Bajnokságon, így már az Eb előtt is találkoznak egymással.

Hozzátette, a magyar válogatott mérkőzései mindhárom nap este 19:30-kor kezdődnek, naponta két mérkőzés lesz, a többi meccs korábban kezdődik. A kupára 1000 forintba kerül a napi belépő, de csak védettségi igazolvánnyal látogatható.

Röplabda PR cikk illusztráció
(x)

A Pannonsort Kft. ügyvezetője megjegyezte, számukra kiemelkedően fontos a női röplabda, hiszen 31 évvel ezelőtt, 1990-ben, az akkori Savaria Női Röplabda Kupa megszervezésére alapították a céget.

Sarlós Márton, a Magyar Röplabda Szövetség elnökségi tagja, a női válogatott csapatvezetője lapunknak kiemelte, az idén minden idők legerősebb mezőnyét köszönthetik Szombathelyen. Ő személy szerint nagyon örül, hogy az azeriek mellett Hollandia is elfogadta a meghívást. A holland válogatott az európai röplabda élmezőnyébe tartozik, így a torna nagyon komoly erőfelmérő lesz a zadari Eb előtt.

Megjegyezte, hogy az azerbajdzsáni felkészülés sikeres volt, remek vendéglátásban volt részük. Az azeri csapat erős, több, az európai élvonalba tartozó játékosuk van. Az azeri szövetségi kapitány, Jannisz Atanaszopulosz ősztől a Vasas-Óbuda női röplabdacsapat vezetőedzője lesz, három évre kötöttek szerződést.

Röplabda PR cikk illusztráció
(x)

Program

39. Savaria Női Röplabda Kupa

Helyszín : Aréna Savaria

2021. augusztus 05-07.

Mérkőzések:

2021. 08.05.

17:00 CZE – NED
19:30 HUN – AZE

2021.08.06.

17:00 NED – AZE
19:30 CZE – HUN

2021.08.07.

17:00 AZE – CZE
19:30 HUN – NED

A rendezvény belépőjeggyel tekinthető meg, ára 1.000 Ft.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

(X)