Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

3 és fél évet és 150 ezer forint büntetést kaphat a nő, aki több menekültet is átcsempészett az osztrák határon

4 évre eltiltják a közügyektől is.

A Szombathelyi Törvényszék közleménye szerint a Szombathelyi Járásbíróság 3 és fél év, börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre, 150.000 forint pénzbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a büntetlen előéletű magyar állampolgárságú nőt, aki több alkalommal Magyarország területére szóló érvényes úti okmánnyal nem rendelkező migráns személyeket szállított keresztül az országon. Az ítélet nem jogerős.

A vádlott 2021 májusában telefonon keresztül megállapodott egy német nyelvű ismeretlen személlyel abban, hogy Magyarországon, a szerb határ közeléből az osztrák határig személygépkocsival szállít olyan személyeket, akik a magyar államhatáron illegálisan lépnek be és ki. Az ismeretlen személy ezért fuvaronként 2000 eurót ígért a vádlottnak, amely összegeket a vádlott akkor kapta meg, ha a feladatát teljesítette.

A megállapodásnak megfelelően a vádlott 2021 májusában három alkalommal vett fel olyan személyeket a személygépkocsijában, akik a szerb-magyar határon meg nem engedett módon, a jogszabályi rendelkezések megszegésével léptek be Magyarország területére, és őket Ólmod térségébe szállította abból a célból, hogy nekik segítséget nyújtson a magyar-osztrák határ meg nem engedett módon, a jogszabályi rendelkezések megszegésével történő átlépéséhez.

A vádlott a szállításokért az első két alkalommal 2000 eurót kapott, míg a harmadik alkalommal a megígért 2000 eurót nem kapta kézhez.

Ezt követően a vádlott 2021 júniusában a hajnali órákban az ismeretlen megbízója telefonos utasításának megfelelően egy, a Mélykút község térségében lévő erdős területre ment, ahol személygépkocsijába felvett négy személyt – akik a szerb-magyar határon, meg nem engedett módon, a jogszabályi rendelkezések megszegésével léptek be Magyarország területére – és őket Ólmod térségébe szállította volna, hogy nekik segítséget nyújtson a magyar-osztrák határ meg nem engedett módon – a jogszabályi rendelkezések megszegésével – történő átlépéséhez.

A vádlott személygépkocsiját Horvátzsidány belterületén a rendőrjárőr közúti ellenőrzés alá akarta vonni, azonban a vádlott továbbhajtott. Miután megállt a csempészett személyek kiugrottak a gépjárműből és elszaladtak az osztrák határ irányába. A vádlottat a rendőrjárőrök végül Ólmod községben állították meg és fogták el.

A Szombathelyi Járásbíróság bíróság elé állítás keretében bűnösnek mondta ki a vádlottat üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett embercsempészés bűntettében. Az ítélet ellen a vádlott és védője jelentett be fellebbezést a büntetés enyhítése: a szabadságvesztés végrehajtásának felfüggesztése iránt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra