Kómában a szombathelyi taxis – Ittas sofőr hajtott a kocsijába

Kiflivé hajtogatta a taxis Mercedesét az oldalába robbanó Daewoo Szombathelyen, a Hunyadi úton. V. Zs. utasért indult a hajnali órán, ha valaki ül mellette, az biztosan nem éli túl a balesetet. A taxis kómában van.

Utasért indult hajnalban

V.Zs. a szombathelyi taxisok egyik jellegzetes alakja. Becenevét rövidre nyírt hajáról kapta, Mercedessel szállította az utasokat. A 38 éves férfit címre küldték szombaton hajnalban, negyed négy után, így a Mercedes a déli városrész felé suhant a kihalt, védett Hunyadi úton. A Szent Flórián utcai kereszteződésben talán csak egy rohamosan növő fénykört érzékelhetett a taxis a szeme sarkából, de mire reagálhatott volna egy Daewoo robbant a kocsija oldalába. A jobb oldali ütközéstől a Mercedes kifliszerűen meghajolt, majd letért az útról és a kiemelt szegélyű járdán átcsapódva a bal oldalával kőfalnak ütközött, részben lebontva azt.

Ott közlekedett a taxi, ahol most a személyautó. Balról jött a Daewoo, az előtérben a lebontott fal.
Tánczos Mihály

Ittas társaság

A nyugat.hu információi szerint a vétkes répcelaki sofőr alkoholt fogyasztott, mielőtt kocsiba ült, de a társaság másik három tagja is emelkedett hangulatban volt. A Daewoo a Szent Flórián úton haladt és feltehetőleg a Pázmány körútra tartott. Fékezés nélkül robogott be a kereszteződésbe, majd ütközött a taxival. A Daewoo az úttesten állt meg. A sofőr és egyik utasa súlyos, míg két másik ember könnyű sérüléseket szenvedett.

Bíztató hírekre várva

Szombaton este taxisok beszélgettek az egyik droszton. Bíztató hírekre azonban hiába vártak. Mint kiderült V. Zs. a baleset óta mélyaltatásban van. Súlyos koponyasérülése miatt van erre szükség. A taxisok bizakodnak, várják vissza kollégájukat és segítenének, amiben tudnak, de most egyelőre tehetetlenek. Az biztosnak látszik, hogy a férfi hosszabb időre kiesik a munkából egy felelőtlen sofőr miatt.

A hajnali baleset nyoma
Tánczos Mihály

Szomorú, ami történt. Talán csak az a két autó mozgott a környéken abban az időben, balszerencse, hogy találkoztak. Szorítunk Zs-nek, hogy mielőbb felépüljön és folytassa a munkát. A lakáshitelét biztosan nem fizeti ki a részeg sofőr, aki talán most gondol bele abba, hogy mámorában tönkretehet egy vétlen családot. Tudom, hogy könnyű ötleteket adni, de javasolnám a rendőrségnek, hogy néhány hétig szálljanak rá hétvégente egy-egy nagyobb szórakozóhely kocsival távozó vendégeire. Szerintem a kétharmaduk ittas. Rendben, hogy az első éjszakákon ingajáratban közlekednének a járőrautók a kapitányság és az ellenőrzési hely között, de ezzel megtizedelhetnék a vakmerő ittas sofőröket, akik egy komoly büntetés után kétszer is meggondolnák, autóba üljenek-e, ha ittak. Na meg az ilyennek gyorsan száll a híre.

– mondta az egyik taxis.

Nem életbiztosítás

Az utas, aki beül egy ittas sofőr mellé, valószínűleg nem mérlegeli a kockázatot. Vagy nem tudja, vagy nem akarja tudni, hogy nagyobb eséllyel szenvednek balesetet, amiben pedig nem csak az sérülhet meg, aki az ütközésért felelős. Talán ha az utasok előre láthatták volna a Markusovszky kórház intenzív osztályára a magatehetetlen családtagjukhoz besiető hozzátartozók arcán a félelmet és rémületet, akkor nem vitetik haza magukat ittas ismerősükkel. Vagy keresnek egy józan segítőt, vagy taxit hívnak, vagy ha erre már nincs pénz, mert elmulatták, akkor a szombathelyieknek egy hazáig tartó kijózanító séta is hasznos lehet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló