Izmok harca Táplánban - Két vasi bajnok a virtusvetélkedőn

Patakban folyt az izzadtság a táplánszentkereszti virtusvetélkedő döntőjében, ahol három ország 32 csapata küzdött meg erőt és ügyességet kívánó feladatokkal. Csizmahajítás, kerékvetés, súlykitartás galériánkban.

Megduplázódott a falu lélekszáma

Valamit nagyon tudnak ott Táplánszentkereszten, hiszen sorozatban tartanak tömegeket megmozgató eseményeket. Most hétvégén is megduplázódott a falu lélekszáma, sátrak lepték el a medvehagymáról híres parkot. A Kárpát-medence magyarlakta települései virtusvetélkedője elnevezésű rendezvény 12 éve kerül megrendezésre, most a döntő színhelye volt a vasi falu. Szlovák, román és magyar csapatok érkeztek, természetesen mind magyar ajkúak, összesen 32 csapattal. Külön élmény volt hallgatni a nyelvi kavalkádot, a tájszólásokat, tájjelegű kifejezéseket. A három nap alatt 3500 embert mozgósítottak a vetélkedők és a kiegészítő koncertek, nem mellékesen Bikini és Ocho Macho koncert.

 A Kárpát-medence magyarlakta települései virtusvetélkedője Táplánszentkereszten
A házigazda a negyedik győzelmével elnyerte az örökös bajnok címet
Tánczos Mihály

Izmok harca

Erős lányok, asszonyok és férfiak – belőlük állt egy-egy csapat. Hosszú versenysorozat végére került most pont. A testi erő mellett az ügyességre is nagy szükség volt, a nőknek pedig ugyanúgy erőtpróbáló feladatokkal kellett megküzdeniük a női praktikák mellett. A színes pólós fehérnépek is cipelték a farönköt és az ételhordót, tartottak ki súlyos kosarakat, de emellett hajítottak gumicsizmát (ezt itthon hagytad, apjuk!), sodrófát (Már megint a kocsma körül kujtorogtál? Ne menekülj!), de emeltek 300 kilós malteres ládát is. Igaz, ennél annyi könnyebbség volt a dologban, hogy míg a férfiak ketten tartották, addig a nők négyen veselkedtek neki, hogy minél hosszabb ideig a levegőben maradjon a súlyos teher. A szalmában tojáskeresés az idegeket őrölte, nem is olyan egyszerű ez, mint amilyennek látszik. A többi feladat képgalériánkban megtekinthető.

 A Kárpát-medence magyarlakta települései virtusvetélkedője Táplánszentkereszten
A Kárpát-medence magyarlakta települései virtusvetélkedője Táplánszentkereszten
Tánczos Mihály

Két dudás egy csárdában

Némi megyén belüli villongásnak is szemtanúi lehettünk, amikor a helyi csapat néhány tagja összeakasztotta a bajszát a püspökmolnári legényekkel. Az egész állítólag azzal kezdődött, hogy Püspökmolnári rejtélyesen került fel az indulók listájára, amit nehezen emésztettek meg az indulási lehetőséget kiharcoló csapatok, ez csapott aztán át verbális ütlegeléssé. Az mindenesetre nem volt szép, amikor a molnári legények

ejtsd már el!

kiáltással

szurkoltak

a szentkeresztieknek. Ennyi viszálykodás viszont még bőven belefért a virtusvetélkedőbe, no meg úgyis az eredmények beszélnek.

Még több kép a virtusvetélkedőről! Klikk ide!
Tánczos Mihály

Az eredmények

A részletes listát még nem kaptuk meg, de a háromból két vasi csapat is kategóriaelső lett. Az időközben várossá lényegült Vép a II. kategória, azaz a 3-5 ezer lakosú települések közötti elsőséget hódította el, míg Táplánszentkereszt a III. kategóriában, az 1500-3000 lakos közötti települések között brillírozott. Az utóbbi csapat elnyerte az örökös bajnoki címet is, mivel negyedszer szerezte meg a kupát az elmúlt 12 év alatt. A táplániak fantasztikus szurkolásukkal is kivívták a közönség szimpátiáját. Lányaik ennek köszönhetően több mint hét percig bírták tartani a nehéz ládát, ami egészen elképesztő eredmény.

Képgalériánk ízelítőt nyújt a versenyből és a hangulatból.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport