Megkötözte az őrt és szétvágta a mackót négy rabló Szombathelyen

Reggel találták meg azt a biztonsági őrt, akit az éjszaka kötözött meg négy rabló Szombathelyen, az egyik szállítmányozási cég telephelyén. A maszkos behatolók sokat szenvedhettek a páncélszekrénnyel, de végül szétvágták.

Éjszakai rablók

Mint ahogy arról az eset felfedezése után nem sokkal beszámoltunk, rablás történt a Puskás Tivadar utcában, a Milos Spedíció Kft. telephelyén. Úgy tudjuk, a rendőrök négy rablót keresnek.

A biztonsági őr elmondása alapján az éjszakai órákban támadta meg három maszkos férfi az őrbódéban, majd megkötözték és kicibálták egy kamionhoz, amelynek rakterébe zárták. A férfi egy negyedik embert is látott, aki őrködött. A karján sérült, megkötözött biztonsági őrt reggel fedezték fel a munkába érkezők, miután észrevették a betörés nyomait. Azonnal értesítették a rendőrséget.

Mint kiderült, az őr megkötözése után a rablók a páncélszekrény felé vették az irányt, amely a földszinten, a lépcső alatt volt. Meg nem erősített információink szerint sikerrel jártak, bár ez komoly munkájukba került.

Információink szerint ebbe a kamionba zárták a biztonsági őrt
Ebbe a kamionba zárták a biztonsági őrt (jobbról)
Tánczos Mihály

Szétflexelték a mackót

Úgy tudjuk, hogy a vastag páncélszekrénynek flexszel eshettek neki a rosszban sántikálók. Nem sikerült teljesen szétvágniuk, de annyira épp elég volt a rés, hogy a pénzt elvigyék. Ugyanakkor egy másik kazettát bent hagytak, mert nem fért át a résen.

A nyomozók a környező gyárak, telephelyek biztonsági őreit is végigjárták és azután érdeklődtek, tapasztaltak-e valami szokatlant, hallottak-e furcsa zajokat az éjszaka. A több órán át gúzsba kötött biztonsági őrt is kihallgatták, az általa elmondottak alapján is folyt az adatrögzítés.
Megpróbáltunk beszélni a kirabolt cég vezetőjével, de nem jártunk sikerrel. A biztonsági őr sem mondhatott semmit, a nyomozók pedig későbbre ígértek tájékoztatást.

Adatrögzítés
Adatrögzítés
Tánczos Mihály

Tűzoltók fejezték be a munkát

A Szombathelyi Tűzoltóság műszaki mentője is kivonult a helyszínre, ők fejezték be a rablók által félbehagyott páncélvágást. Nekik már csak néhány perces munka volt teljesen szétvágni az amúgy is szétforgácsolt páncélszekrényt.

Földön a mackó, felette a helyszínelő - forint és euró tűnt el
Földön a mackó, felette a helyszínelő - forint és euró tűnt el
Tánczos Mihály

Tartozás állhat a háttérben?

A rablás hírére találgatások is szárnyra kaptak. Az egyik közeli telephelyen például azt mondták munkatársunknak, hogy őket nem lepte meg ez az eset, mivel a most meglopott cégnek több irányú és régi tartozása van. Elképzelhető, hogy a tetteseket ezen a vonalon kellene keresni. Bővebbet azonban nem árultak el.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló