Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szombathelyi börtönben dolgoznak a legjobbak

Szombathelyen dolgoznak a bümtetés-végrehajtás mesterei. A címet többfordulós versenyen, 32 intézet csapatai közül érdemelték ki. Ami jelzés az elítéltek felé is...
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elsőre a dobogó tetején

A büntetés-végrehajtási szervezet első ízben rendezte meg a

Büntetés-végrehajtás Hivatás Mestere

szakmai vetélkedőt. Az ország 32 fogházának, börtönének, fegyházának felügyelői, nevelői, és igazgatásban dolgozók állhattak rajthoz, mégpedig hatfős csapatokban.

A hat helyszínen megtartott regionális versenyen a csapatoknak elméleti és gyakorlati tudásukról is számot kellett adniuk. A feladatok a jogszabályi jártasságot, és az elméleti alkalmasságot firtatták. A gyakorlati részben a zsűri egyebek mellett kíváncsi volt arra, hogy például ki tudja legszabályszerűbben előállítani az elítéltet, hogy ki mit tenne egy rendkívüli szituációban, mondjuk egy kötözködő elítélttel.

Szombathelyi csapat a BV Hivatás Mestere cím első tulajdonosa
Szombathelyi csapat a BV Hivatás Mestere cím első tulajdonosa
Apró Andrea

A selejtezőn a csapatok a verseny reggelén kapták kézhez a friss feladványcsomagot, éppúgy, mint az iskolai érettségin, nem volt sok idejük a felkészülésre. Az önkéntes alapon szerveződött csapatok közül a hat regionális győztes szeptember 4-én mérte össze tudását a pilisszentkereszti továbbképzési és rehabilitációs központban.

A büntetés-végrehajtás mesterei

A győzelem nem csak az adott intézménynek jelent dicsőséget, elítéltek felé is mutatja, a szombathelyi börtönőrök igenis felkészült szakemberek. A győztesek egy kitűzőt viselhetnek az egyenruhájukon, emellett vándorkupát, oklevelet, s nem utolsósorban pénzjutalmat is kaptak. A verseny győztese, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet csapata megkapta a

Büntetés-végrehajtás Hivatás Mestere

címet, és egy évig őrizheti a vándorkupát.

Szombathelyi csapat a BV Hivatás Mestere cím első tulajdonosa
Szombathelyi csapat a BV Hivatás Mestere cím első tulajdonosa
Vezda László

További helyezések

A szombathelyiek a Szegedi Fegyház és Börtön csapata előtt léphettek fel a dobogó tetejére, a harmadik helyen a Tolna megyei csapat végzett, majd Budapest, Heves megye és a Balassagyarmati Fegyház és Börtön dolgozói következtek.

A

Hivatás Mestere

címet elnyert csapat a vándordíjat, a csapat tagjai az országos parancsnoki elismerést, a plakettet, a kitűzőt és a diplomát a 2009. szeptember 10-én megrendezett Szent Adorján napi központi ünnepségen vették át Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti minisztertől.

Egy szerkesztőség fenntartása nagyon sok pénzbe kerül. Segítsd a Nyugat.hu munkáját, mert a függetlenségnek ára van! December 3-tól 20-ig tartó kampányunkban kétmillió forintot szeretnénk összegyűjteni. Ezt a pénzt elsősorban az újságírók bérére szánjuk, hogy a valóban fontos ügyekkel foglalkozhassanak. Itt támogathatsz és tudhatsz meg többet a kampányunkról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Börtönbejárás vizsgadrukkal

Fekete ruhás kommandóskísérettel jártuk körbe az épülő szombathelyi börtönt. Az ok: az összkomfortos cellákat érintő menet élén Takáts Albert igazságügyminiszter haladt.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés