Új névadószponzora van a körmendi kosárlabdának: a MJUS

Itáliai életérzést is ígértek az olasz befektetők a Batthyányiak városában.

Sokáig tartott a találgatás és a pletyka, hogy mit is jelentenek be kedd délután a körmendi kosárlabda csapattal kapcsolatban. Nem csoda hát, hogy a színház aulájában a sajtó képviselőin kívül nagyjából harminc szurkoló is részt vett a klub sajtótájékoztatóján.

A MJUS molinókból egyébként már mindenki sejthette, hogy melyik is az a befektető akinek neve ezután egy ideig egybeforr majd a körmendi kosárlabdával. A sajtóképviselői és a szurkolók köszöntése után, Csák Tamás csapatvezető kapott szót, aki elmondta, hogy ez ismét egy szép nap a körmendi kosárlabda életében. Majd röviden ismertette, hogy egy öt évre szóló szerződés aláírása fog megtörténni ma.

Csák Tamás azt mondta, a MJUS mellé még egy világcég párosul hamarosan
Lovagi Milán

A megállapodás értelmében a MJUS nem csak anyagiakban, de más módon is segíti majd a piros-feketéket. Többek között kikapcsolódási és regenerációs lehetőséget kínál majd a csapatnak. A szerződést minden szezon után, a csapat szereplésétől függően, újra tárgyalják. A MJUS-nak kizárólagos névszponzori joga nincs. Ami, mint később megtudtuk, azért is fontos mert a csapat egy másik névszponzorral is tárgyalásban áll. Ugyan Csák Tamás nem osztotta meg, hogy melyik cégről is van szó, de annyit elárult, hogy egy nagy világvállalt szeretne a csapat segítségére lenni. Mint mondta, két héten belül ki fog derülni. Ahogy az is, hogy ki az új tulajdonos. Egy újságírói kérdésre, azt azonban már most közölte a csapatvezető, hogy a klub egyenlőre nem áll úgy, hogy a jelenleg még csapat nélkül álló Németh Istvánt le tudná igazolni.

250 új munkahely Körmenden

Körmend mellett, az osztrák-magyar határtól mintegy 30 kilométerre építik meg az olasz befektetők a MJUS Spa & Thermal Resortot. A szórakoztató komplexumban kültéri medencék, koncert terem, rendezvény- és wellnes-központ, szépségszalon, olasz pizzéria és étterem, snack bár, cukrászda, fagylaltozó, bowling pálya, disco és persze egy szálloda is helyet kap. Ahogy a cég elnöke Cesare Oliosi fogalmazott, igazi olasz életérzést hoznak majd a Rába-partjára, ami közel 80 ezer négyzetmétert itat át. A beruházást két ütemben készítik el. A tervek szerint pedig 2011 nyarára a teljes létesítmény felépül. Nem mellékesen pedig mintegy 250 munkahelyet teremtenének ezzel a körmendiek számára.

Partnerség

Bebes István polgármester leginkább a partnerséget emelte ki a szerződés kapcsán. Partnerség a sport és az üzlet között, a tradíció és most épülő új között és partnerség a város és a MJUS között. A befektetők ugyanis, nem csak a csapatot szponzorálják, hanem azt is jelezték, egy sikeres pályázat esetén részt vesznek a Batthyány-Strattmann kastély konferencia termének felújításában is.

A MJUS látványterve
MJUS
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport