Lehullt a lepel – A Fortress a BC Körmend új tulajdonosa

A Fortress a körmendi kosárlabdacsapat új névadó főszponzora és tulajdonosa is egyben - derült ki a csütörtök esti szurkolói ankéton, ahol többek között Sabáli Balázs, a csapat edzője játékosai kitartását is méltatta.

Csütörtök este a szokásos szezon eleji szurkolói ankétra invitálta szinpatizánsait a körmendi színház aulájába a BC Körmend.

A jelenlévőket Csák Tamás, a csapat vezetője köszöntötte, és egyben mindenkinek meg is köszönte az eddigi támogatást. Mind a klub korábbi tulajdonosainak, mind pedig azoknak a kosárlabdát szerető vállalkozóknak, akik anyagi vagy akár más formában, de az együttes segítségére voltak.

Körmend Szurkolói Ankét
Hulljon le a lepel! - Tekintse meg galériánkat!
Unger Tamás

A körmendi rendőrkapitány, Szendrődi Barnabás kapott szót, aki az egész szezonra vonatkozóan arra kért minden szurkolót, hogy a kosárlabda meccseken a játék szeretete és a szurkolás legyen az elsődleges, valamint nyomatékosította, hogy minden rendbontó ellen fel fognak lépni, legyen az vendég-, vagy netán körmendi szurkoló.

Hulljon le a lepel!

Aztán egy sokak által várt bejelentés következett. Csák Tamás átadta a szót az új főszponzornak és a csapat új tulajdonosának, Szabó-Forrai Zsoltnak a Fortress Insurance & Investment Company igazgatójának. A bejelentést hatalmas taps követte. Majd a cég képviselője röviden ismertette, hogy vállalatát 1947-ben Amerikában alapították, ám jelenleg máltai központtal bír. A cégvezető viccesen meg is jegyezte, nem offshort cégről van szó, csupán Máltán jelenleg nagyon kedvező, 15 % az adó. A Fortress 2006 óta van jelen Magyarországon, jelenleg pedig egy közel magyarországnyi, 11,5 millió ügyfele van.

- Miért pont Körmend? - tette fel a kérdést Szabó-Forrai, majd rögtön válaszolt is rá. Régóta nagy kosárlabda rajongó, így mindig is szeretett volna tenni a magyar NB1-ért. Sok klub szóba jött, ám a körmendi, az összefogás és közösség formáló erejével meggyőzte, hogy jó választás lesz. Az üzletember röviden ismertette, hogy komoly terveik vannak, szeretnének anyagi biztonságot teremteni és egyúttal garantálni a csapat szakmai fejlődését is. Idővel nem titkoltan a nemzetközi porondra is kilépni. A vállalatigazgató elmondása szerint, jó néhány üzleti partnerük már most érdeklődött egy esetleges szponzori szerződés után.

Körmend Szurkolói Ankét
Szabó-Forrai üdvözli a körmendi csapat tagjait - Tekintse meg galériánkat!
Unger Tamás

Csák Tamás csapatvezető sietett hozzátenni, hogy a Fortresst egyelőre még csak mint leendő tulajdonost lehet említeni, hiszen a szükséges papírmunkák még hátra vannak. Az azonban már most biztos, hogy amint ezek lezárulnak, az új tulajdonos a klub valamennyi adósságát átvállaja, ami Csák szerint már elenyésző és kezelhető állapotban van.

Bebes István körmendi polgármester az összefogás erejét méltatta, valamint örömét fejezte, ki hogy egy olyan tradíció, amit a körmendi kosárlabdacsapat képvisel, nem szakad meg és továbbra is a város hírnevét öregbíti. Mint mondta, sokan vannak, akik jobban örülnének a csapat megszűnésének, mint tovább működésének. Ő természetesen annak örül, hogy inkább ez utóbbi következett be.

A játékos csinálja az edzőt, nem fordítva

- Üdvözlök mindenkit, újra itthon - kezdte székfoglalóját Sabáli Balázs, a csapat edzője. A szakember azzal folytatta, hogy a játékos csinálja az edzőt, nem pedig fordítva. Ezt ezért tartotta fontosnak hangsúlyozni, mert 2007-ben, miután a Szolnok ellen bajnoki döntőt játszottak, igent mondott a Paks ajánlatára. Utóbb vált számára világossá, hogy a játékosok jó teljesítménye miatt hívták el. Így most megköszönte a csapat kitartását, akik a nyár közepén úgy tartottak ki a körmendi klub mellett, hogy még teljes volt a bizonytalanság. Végezetül pedig a szombati, Zalaegerszeg elleni mérkőzés is szóba került. Sabáli azt mondta, sajnálja, hogy a múlt hétvégi Albacomp elleni meccset elveszítették, hiszen egy verhető Székesfehérvár ellen léptek pályára. Most szombaton sokkal nehezebb dolguk lesz, ha győzni akarnak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport