Körmend vereség a rangadón

A Zalaegerszeg gárdáját látta vendégül szombat délután a Fortress MJUS Körmend. Bár a piros-feketék többször is tíz pontos hátrányt dolgoztak le, a ZTE jobban teljesített a kiélezett végjátékban.

A Körmend – Zalaegerszeg kosárlabda meccs mindig presztízs csatát hoz. Nagy várakozás előzi meg mind a játékosok, mind a szurkolók, mind pedig a rendőrség részéről. Ez most is érezhető volt. Körmenden fokozott ellenőrzést rendeltek el.

A rangadó

A feldobásnál a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, ám kosarat nem tudtak szerezni. Az első két pontost Trepák jóvoltából a zalaiak jegyezték. Aztán zsinórban még néhányat. A Körmend csak a harmadik percben kapcsolódott be a pontgyártásba. Diakite szerzett egy kosarat a palánk alól, s a hazaiak ezután szépen lassan kezdték visszadolgozni ekkor még öt pontos hátrányukat. Thomas parádés passzából Scott szerzett hármas, utána pedig Diakite zsákolt szintén egy Thomas passzból. Ezzel pedig egál lett ez első negyed derekára. A folytatásban azonban új erőre kapott a ZTE és végül nyolc pontos előnnyel zárták az etapot.

A második negyedben folytatta szoros védekezését az Egerszeg. Hamarosan pedig Watson kosara után, a „Tíz!Tíz!Tíz!” is kitört a vendég szurkolókból. Azonban nem sokáig örülhettek a zalai drukkerek, a Körmend ugyanis - főleg Scottnak köszönhetően - hamar ledolgozta a vendégek előnyét, a félidőben pedig egállal mentek pihenni a csapatok.

Reményteli folytatás

A harmadik negyedbe hatalmas energiával vetették bele magukat a fehér mezes hazaiak. A Scott két csent labdából is kosarat szerzett. A Körmend előnyét pedig Fodor Gergely találatai duzzasztották tovább. Igazán megnyugtató fórt azonban nem tudtak szerezni a vasiak. A két csapat birkózásába végül Hinnant és Kámán hármasai bizonyultak sors fordítónak.

Körmend Bc-Zte Kc
Scott ezútal is vezéregyénisége volt a Körmendnek - Tekintse meg galériánkat!
Unger Tamás

Az utolsó negyed teljes rémálomként testesült meg a körmendi oldalon: hat perc kosárcsend következett. A hazaiak vagy végig sem tudták játszani támadásaikat, vagy pedig a labda rendre kipördült a gyűrűből. A körmendi kosárcsendet végül Fodor Gergely törte meg. Igaz ő is csak büntetők révén tudott valamicskét faragni az akkor már tizenegy pontos ZTE vezetésből. Ekkor beindult a körmendi gépezet, az utolsó percben Thomas kosarával ismét egál volt az állás. Hinnant azonban könnyű kosarat tudott szerezni, és végül Kámán is értékesítette a büntetőit. Diakite még egy kosarat jegyzett palánk alól, ez azonban már nem nyomott a latba. Végül két pontos ZTE győzelem született.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport