Ámokfutás a szombathelyi piacnál, vérre szomjazó nézelődőkkel (Képes beszámoló)

Könyvek, bútordarabok és színes tévé repült ki egy ötödik emeleti ablakból a szombathelyi piacnál. A rendőrök rárúgták az ajtót a súlyosan beteg férfira.

Besokallt

Egy kiabáló alakra figyeltek fel a piacra igyekvők vasárnap délelőtt Szombathelyen. Az ablakban álló idősebb férfi először papírokat, könyveket szórt a mélybe, miközben azt kiabálta, hogy a kórházban meg akarták ölni. Hirtelen nagy csődület támadt a ház mellett, sokakat érdekelt a váratlan "látványosság".

Inkább ugorj!

- kiabált fel egy férfi az ablakban álló, láthatóan zavarodott embernek. A viccesnek gondolt, valójában primitív felszólítás sokakból váltott ki nevetést. (Egy korábbi írásunkban egy magas rangú tűzoltótiszt számolt be hasonló "bölcs tanácsokról" és annak veszélyeiről. A pánikban lévő ember nem logikusan gondolkodik, megtörténhet, hogy végrehajtja az utasítást, saját halálát okozva ezzel.) Mások előtt némi haszon lebegett, talán ez motiválta a

Pénzt szórjál már!

bekiabálást.

Mindent kidobott, ami a kezébe került
Mindent kidobott, ami a kezébe került
Tánczos Mihály

Repült a tévé

A zavart férfihez talán nem jutottak el az előbbi szavak, de látszott, mindent kihajít, ami a keze ügyébe került. Így bútordarabok, majd egy televízió is a földön landolt, az utóbbi hangos robbanással. (Taps és elismerő morajlás a közönség soraiból.) A közben kiérkező rendőrök felrohantak és berúgták az ajtót, mivel félő volt, hogy a férfi kárt tesz magában, vagy másokban. Az idős úr azonban nem tanúsított ellenállást, hagyta, hogy megbilincseljék és csak annyit kért a rendőröktől, hogy olyan helyre vigyék, ahol nem bántják őt az orvosok. A mentő távozása után feloszlott a tömeg, a guberálókat a rendőrök tartották távol a kiszórt javaktól.

Megbilincselve ültették a mentőautóba
Megbilincselve ültették a mentőautóba
Tánczos Mihály

A világ legjobb apukája

A könyvek, iratok mellett röntgen felvételeket is láttunk. Az egyikre ráesett egy bizonyítvány, a Világ legjobb Édesapja címmel. Rosszat sejtve emeltük fel a röntgenképet és sejtésünk beigazolódott. Laikus számára is jól látható, hogy az illető nagyon beteg. Egy házbelitől megtudtuk, hogy a férfi egyedül él, három fia van.

"A világ legjobb Édesapjának" bizonyítvány
"A világ legjobb Édesapjának" bizonyítvány
Tánczos Mihály

Elkeseredett

L. Józseffel a Markusovszky kórházban tudtunk beszélgetni néhány percet. Tőle tudjuk, hogy néhány napja kérvénnyel távozott a tüdőosztályról és oda már nem ment vissza, fiát kérte meg, hogy hozza el onnan a ruháit. A férfi súlyos betegségére nagyon erős fájdalomcsillapító hatással rendelkező tapaszokat kapott a kórházban, ilyen azonban elmondása alapján két napja nem volt rajta.

L. József a vérvétel nyomait mutatta
L. József a vérvétel nyomait mutatta
Tánczos Mihály

Igen, kiborultam, úgy éreztem, hogy az orvosok ártani akarnak nekem. Tüdő-, vese- májrákom van, de ott a daganat a csípőmben, nyakamban, mindenhol. A kórházban már szétszúrták a vénáimat, úgy éreztem, meg akarnak ölni. Tudom, már nem gondolkodtam világosan, senkinek nem akartam ártani. Nagyon elkeseredtem

- mondta a férfi, miközben beszíjazták a mentőautóba, hogy átszállítsák a 11-es Huszár úti gondozóba.

Ha a saját apád lenne...

A piacnál szórakozóknak feltennénk azt a kérdést, amit a helyszínen is feltettünk egy hangosan nevető társaságnak: ha a saját, halálos betegségekkel küzdő édesapjuk lenne hasonló helyzetben, akkor is ilyen önfeledten szórakoznának rajta? Az őszinte válaszokat a cikk alján található Hozzászólás mezőbe várjuk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló