Megvan az első idegenbeli Körmend győzelem

A piros-feketék kerek harminc ponttal verték a bajnoki újonc Salgótarjánt. Booker remekelt, Alekszejevnek kiújult a sérülése.

Elhalasztott mérkőzést pótolt szerda este a MJUS-Fortress Körmend kosárlabdacsapata. A találkozó eredeti időpontjáról a házigazda Salgótarján kérésére került el, így náluk nem játszhatott az azóta igazolt Tiras Wade, a Körmend azonban két új légiósát, Mikalaj Alekszejevet és Roy Bookert is pályára küldhette. A civilben a pálya szélén helyet foglaló Wade egyébként utoljára látogatott ki a salgótarjáni sportcsarnokba, mivel csütörtökön Dél-Koreába repül, ott folytatja pályafutását.

A házigazdák így is jól kezdték a találkozót. Az első negyedben főleg Davis pontjainak köszönhetően tudta tartani magát a nógrádi csapat, a vasiakkal szemben. Alekszejev aztán röviddel a negyed vége előtt cserét kért, mivel kiújult korábban szerzett bokasérülése. A fehérorosz kiválását át tudták hidalni a körmendiek, és a félidőt már hat pontos vezetéssel zárták.

Az igazán nagy körmendi roham a harmadik negyedben következett. Az "öltözőben maradt" salgótarjániakat 7-0-s rohammal lepte meg a vendég együttes. Majd Gorszkij büntetői után szusszanhattak egyet a helyiek, ám a negyed így is 8-30-as mérleggel zárult. Az utolsó etap már csak jutalom játék volt a Körmendnek, akik így összességében magabiztosan szerezték meg első idegenbeli győzelmüket. Folytatás szombaton este hat órakor Sopronban.

Walke Károly, a Salgótarján edzője: Az első félidőben az élvonalnak megfelelően, a megbeszéltek alapján játszottunk. A nagyszünet után azonban az öltözőben maradtunk.

Sabáli Balázs, a Körmend edzője: Szorosan indult, de végül könnyű győzelmet arattunk. A harmadik negyedben döntő előnyre tettünk szert. Ehhez a védekezésünk feljavulása és Davis kikapcsolása is kellett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport