A kötelező volt a legnehezebb – Három ponttal verte a Debrecent a Körmend

Sorozatban negyedik győzelmét aratta a MJUS-Fortress Körmend NB 1-es férfi kosárlabdacsapata. Bár a papírforma a vasiak győzelmét jósolta, a piros-feketéknek mégis meggyűlt a bajuk a Debrecennel.

Mindig a kötelező a legnehezebb, mondják sokszor a sportszakemberek. Valahogy a MJUS-Fortress Körmend csapata is érezte ezt, és minden lehetőséget kihasználva hangoltak a tabella utolsó DEKE elleni összecsapásra.
A mérkőzésre például már tegnap elutazott a piros-fekete alakulat.

A Körmend szempontjából baljósan kezdődött a találkozó, mivel a hazaiak 8-2-es rohamot produkáltak és ezzel meglepték ellenfelüket. A vasiak azonban visszaverték a rohamot és a negyedet már, igaz csak soványka, de négypontos előnnyel zárták.

A következő etapban megpróbáltak ellépni Thomas-ék, a játékrész elején úgy tűnt, ez sikerül is, ám a hajdúságiak hamar eszméltek, és visszazárkóztak. Bár a negyed egálra sikeredett, a félidőt jelző sípszó után megmaradt a körmendi előny. Alekszejevék négy pontos vezetéssel mehettek pihenőre az öltözőbe.

Nem sokáig tartott ki a vendégek előnye a folytatásban. Cziczás zárkóztatta fel övéit, jól sikerült tripláival. A folytatásban aztán mindkét oldalon hasonló ütemben estek a kosarak, a körmendiek csupán Kutasi büntetőinek köszönhetően jutottak ismét némi fórhoz.

A végjáték parázs hangulatú összecsapást hozott. Előbb a Körmend lépett meg ellenfelétől hat ponttal, majd a Debrecen került előnybe egy 8-0-ás periódust produkálva. A meccs hajrájában ismét a büntetőpárbaj döntött. Egy pontos körmendi vezetésnél, az addig szinte 100 %-os Savic rontott. Bár a vendég oldalon Thomas is kihagyta a büntetőt, Scott azonban már nem hibázott. A meccslabda Savic kezében volt, aki azonban nem talált be a triplavonalon túlról, így végül a Körmend megszerezte, zsinórban negyedik győzelmét.

Fodor Péter, a DEKE edzője: Végig volt esélyünk a győzelemre, a végjátékot azonban elszúrtuk. Sajnos rosszul büntetőztünk a kiélezett szituációkban. Azzal már tele van a padlás, hogy a jó játékkal elégedett vagyok, most már végre nyernünk is kellene.

Sabáli Balázs, a Körmend edzője: Úgy látszik, van Isten! Félő volt, hogy megverjük saját magunkat. Védekezésben és támadásban is alapvető hibákat vétettünk. Csak a győzelemmel lehetek elégedett, az, hogy ezt milyen játékkal sikerült elérnünk, nem érdekel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport