Brutális rablók rendőrkézen – Vasi és fővárosi zsaruk sikere (Videóval)

Közös sajtótájékoztatót tartott Budapest és Vas megye rendőrfőkapitánya a rendőrpalotában. Hat fegyveres rablás került terítékre. A bűnözők nem teketóriáztak, egyikőjük két emberbe is belelőtt. Rács mögött vannak.

Matrica rendszámmal buktak le

November 20-án érkezett a jelzés a kőszegi rendőrségre, hogy fegyveresek kirabolták a Lékai utcai pénzváltó pavilont. A tettesek egy VW Golffal menekültek, amelyen elöl magyar, hátul svájci rendszám volt. A rendőrök lekérték az ezüstszürke Golfokat a nyilvántartóból, de csakhamar megtalálták azt a helyet, ahol a rablók megálltak lekaparni a VW matricarendszámát és ez volt az a banánhéj, amin a fegyveresek elhasaltak. A megtalált rendszámtöredék szerepelt a rendszer által kidobott rendszámok között, így a rendőrök megtudták, ki az autó tulajdonosa.

A Vas MRFK és BRFK közös sajtótájékoztatója a rendőrpalotában
A fegyverrel két embert is meglőtt az egyik tettes
Tánczos Mihály

Előzmények

A kőszegi rablás előtt Budapesten történt fegyveres rablás. A biztonsági kamerák felvételén feltűnt az ezüstszürke Golf is, a rendszáma azonban kivehetetlen volt. Az autó miatt viszont összekapcsolódott a BRFK és a Vas MRFK munkája.

Az első rablás, ami biztosan a csoport számlájára írható november 12-én történt. Egy férfi tért be a Fóti úti kaszinóba, majd amikor meggyőződött róla, hogy a teremfelügyelő egyedül van elővette a fegyverét és letérdeltette az őrt. Ennyi azonban nem volt elég, hogy szavait nyomatékosítsa combon lőtte a férfit, majd a menekülni próbáló embert többször mellbe rúgta. A pénztár kulcsát megszerezve felmarkolta a pénzt és elmenekült. Az őr 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Rablások videón, bűnjelek és a bp-i sajtótájékoztató

Három nap múlva a hegyeshalmi pénzváltónál tűnt fel két ember, akik fegyverrel megfenyegették az alkalmazottat, majd a pénzzel távoztak. Ehhez képest öt nap múlva újból megjelent az ezüst Golf ugyanannál a pénzváltónál. Míg ketten a terepet figyelték a harmadik férfi ismét fegyverrel követelt pénzt. Az alkalmazottat azonban megedzette az élet, segítségért kiáltott, mire a rablók elmenekültek. Öt órával ezután történt a kőszegi rablás.

A Vas MRFK és BRFK közös sajtótájékoztatója a rendőrpalotában
A Vas megyei és budapesti főkapitány közös sajtótájékoztatója
Tánczos Mihály

Négy nap múlva, november 24-én a hajnali órákban az Üllői úton lévő kaszinót szemelte ki magának a társaság. Egyikőjük megfenyegette az alkalmazottat, az őrre pedig célzott lövést adott le, súlyos sérülést okozva a comblövéssel. November 29-én szintén a hajnali órákban csapott le legközelebb a banda. Ezúttal a Baross utcai kaszinóba tértek be lőfegyverrel és bárddal. Az egyik tettes kiszúrta a kaszinó előtt álló autók kerekét, megelőzendő az esetleges üldözést. Mivel a pénzt ellenállás nélkül megkapták a rablók, így az alkalmazottakra zárták a kaszinót és elmenekültek.

A Vas MRFK és BRFK közös sajtótájékoztatója a rendőrpalotában
Bűnjelek a vasi nyomozók - dr. Palkó Andrea és Szabó Szabolcs - előtt
Tánczos Mihály

Elkapták a tetteseket

A 31 éves, budapesti V.S.-t az ezüst színű Golfból rántották ki a bevetési osztály emberei november 30-án. A kocsiban megtalálták a rendőrök a svájci rendszámot és a kőszegi rablásnál használt sapkát. Még ugyanezen a napon elkapták L.R. 35 éves dunavarsányi férfit is. A házkutatáskor előkerült az éles PA lőfegyver. December 3-án került rendőrkézre a mosonmagyaróvári H.J. A 34 éves férfi húzta meg a ravaszt két alkalommal. Őt a Vas Megyei RFK Claudius-Alpokalja Akcióosztály tette ártalmatlanná. Érdekesség, hogy a férfi egyszer kicsúszott a „kommandósok” kezéből, mivel a rejtekhelye közelében komoly rendőri mozgást tapasztalt. Akkor még nem őt keresték, hanem az Ausztriából ellopott és a magyar fővárosban előkerült koporsó miatt érkeztek a rendőrök.

A hat bűnügyben a további eljárást a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja le, mivel az ügyek itt kerültek egyesítésre. A rendőrök még egy embert keresnek, aki a kegyetlen társasághoz tartozhatott. Az elfogott bűnözők mind büntetett előéletűek, erőszakos cselekményekért kellett felelniük korábban is. Egyikőjük Szombathelyen öngyilkosságot kísérelt meg, de sokra nem ment vele, néhány nap kezelés után visszakerült abba a cellába, ahonnan ki akart kerülni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló