Vakondként a 4-es metró alagútjában

Miközben a BKV-sztrájk miatt fő a budapestiek feje, mi megmutatjuk, hol fog közlekedni a 4-es metró.

Építkezések megkezdése engedélyek nélkül, álló fúrópajzs, a realitással köszönőviszonyban sem álló ütemtervek, elképesztő késések és ezzel együtt pénzkiesések - a 4-es metró botránytörténetéről lassan könyvet lehetne írni. Január elején az Indafotó szervezésében alászállhattunk, hogy megörökíthessük az utókornak az oly sok vitát és felhorkanást kiváltó metróvonal legmélyebb, a felszíntől 30 méterre épített szakaszát - a Gellért téri, Műegyetemhez közeli megállótól a Duna alatt át egészen a Kálvin térig.

A késő délelőtti szemfacsaró hidegben a BME épülete előtt kiosztották a kötelező munkavédelmi sisakokat mindazoknak, akiknél nem volt. Tiszteletet parancsoló gépóriások mellett surranva ereszkedtünk a föld alá, ahol most még madár se, emberek viszont 3 év múlva elvileg már járni fognak: a 100 százalékosan akadálymentesített, kétszer 4 darab mozgólépcső mellett liftekkel is megspékelt, látássérültek tájékozódását majdan "tapintható és hangos" rendszerekkel segítő állomás elkészülte ugyan még messze van, de az elképesztő méretek már most szemet szúrtak.

A betonalagútban a két állomás közti, körülbelül egy kilométeres távot meglepően gyorsan letudtuk, láttunk továbbá magányos munkagépeket, piros festékkel bekarikázott hibákat, és fémcsőbe gyűrt Marlboro cigisdobozt is.

Fotótúra a 4-es metró alagútjában
Fotótúra a 4-es metró alagútjában
Unger András
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Galéria