Megdöglötök, rendőrök! - Ámokfutó pusztított Sárváron (Videóval)

Rendőrautót döngölt földbe egy visszaeső ámokfutó Sárváron. A férfi kedvenc markolójával pusztított, nem rajta múlt, hogy senki nem sérült meg.

Rálőttek a rendőrök egy ámokfutó által vezetett markolóra Sárvár belvárosában vasárnap délben. A feltehetően ittas férfi nem állt meg a rendőrök jelzésére, hanem menekülni kezdett. A rendőrség előtt azonban mégis megállította a 22 tonnás gépet, mire egy rendőrautó a háta mögé járt, a közlekedésiek Chevrolet Lacettije pedig a markoló elé kanyarodott. Arra, hogy ez csak felbőszíti S. Imrét senki nem számított.

Ámokfutóra lőttek a rendőrök Sárváron
Ámokfutóra lőttek a rendőrök Sárváron
Tánczos Mihály

A markoló sofőrjét hiába szólították fel kiszállásra, a gép kanalával felemelte, majd 70 méteren át cipelte az elé álló kocsit. Az autóban ülő rendőrnő, N. Sz. és munkatársa Ny. Cs. még időben ki tudtak ugrani a lapát rombolása előtt. A szembejövőket meglepte a látvány, tolatva menekültek a helyszínről. A rendőrök többször rálőttek a markoló kerekeire, de hiába, még órák múlva is menetkész volt a jármű, a lyukon kisüvítő levegő ellenére is. A markoló pilótája végül a tetejére fordította az autót és kilapította a gép lapátjával. A férfi nem tudhatta, vannak-e még a járműben, de nem is törődött ilyen aprósággal.

A helyszínelés és az eset rekonstruálása

Úgy tudjuk, végül az autójából pillanatokkal korábban kiugró rendőr, Ny.Cs. felmászott a vezetőfülkéhez és a lehúzott ablakon keresztül kiütötte az 51 éves, közepesen ittas férfit. Információink szerint a markolót vezető S.Imre földmunkákkal foglalkozik, de az utóbbi időben alkoholproblémái voltak és az általa elvégzett munkáért több esetben nem fizettek a megrendelők. Ismerőse frusztrált, kiábrándult embernek jellemezte Sárvár első "maszekját".

A két rendőr (jobbra) az életét kockáztatta volna, ha nem menekül ki az autóból
A két rendőr (jobbra) az életét kockáztatta volna, ha nem menekül ki az autóból
Tánczos Mihály

Az összelapított rendőrautóban benne volt a vasi főkapitányság egyik milliós értékű lézeres sebességmérője.

Traffipax a roncsban, a kivétel előtt
A lézeres sebességmérő a roncsban - és második galériánkban. Klikk!
Tánczos Mihály

Megtudtuk, a férfi korábban ittas állapotban szomszédját is megfenyegette azzal, hogy markolójával lebontja a házát. S.I. rajongott a markolójáért, a nyáron a lapátját töltötte tele vízzel és abban fürdött. Állítólag a jelenleg munkanélküli, egyedülálló férfi életében több tragédia is történt, felesége például öngyilkos lett. Egy sárvári férfi szerint S.I. a napokban meghirdette eladásra a markolót.

Lacetti kabrió
Tánczos Mihály

S.I.-t egyébként milliók láthatták a televízióban, ugyanis 2004. márciusi szombathelyi "problémakezelése" után Fábry Sándor meghívta a show-jába. Akkor S.I.-t egy vendéglátóhelyen érte sérelem, amit szintén lóerőkkel torolt meg. Munkagéppel ment vissza pusztítani és egy gázcsonkot is kinyomott a helyéről. A ma látottak alapján nem az elborult agyú férfin múlt, hogy nem oltott ki emberéletet.

Így sújtott le az ámokfutó
Így sújtott le az ámokfutó
Tánczos Mihály

Érdemes szót ejteni az időközben összeverődött nézelődőkről is. A nem mindennapi esemény hírére több száz ember verődött össze az utcában.

Most kellene bűnmegelőzési roadshow-t tartani

- vetette fel az ötletet valaki. Voltak olyanok is, akik nagyon elbambultak.

Miért nem lehet itt biciklizni? Történt valami?

- kérdezte egy kerékpáros férfi, aki csaknem áthajtott a járőr mellett a földön fekvő, bekarikázott, táblával jelölt töltényhüvelyen. Ha ezt nem is vette észre, de legalább egy 22 tonnás autót zúzó markolót, vagy a tömeget, a tűzoltókat, helyszínelőket meg kellett volna látnia, legalábbis szerintünk.

Nézelődőket kiterelő rendőrök
Nézelődőket kiterelő rendőrök
Tánczos Mihály

Hol volt ez a markoló, amikor mindent belepett a hó és alig lehetett közlekedni?

- tette fel a jogos kérdést egy sárvári autós. Voltak, akik jóízűen, vagy kárörvendően nevettek a Lacetti talpra állításakor, ez videónkban is hallatszik. És voltak olyan civilek is, akiknek ez nagyon nem tetszett.

Öreg, ha a te gyerekedből csinált volna palacsintát ez az állat, akkor is röhögnél? Szerinted nem a mi adónkból kell majd pótolni, ami most összetörött?

Egy újabb javaslat szerint a markolót el kell kobozni és abból kellene traffipaxozniuk a rendőröknek. Ez ugyanis üzembiztosabb, mert minimálisra csökken azon járművek száma, amelyek fel tudják kapni és fejre tudják állítani. Na meg messziről látszana az úton.

A sebességmérő kihalászása a roncsból
A sebességmérő kihalászása a roncsból
Tánczos Mihály
Az ámokfutásról időközben a rendőrség sajtóközleményt is kiadott:

"Ma 11 óra 30 perc körül a sárvári járőrök egy munkagépre lettek figyelmesek Sárvár-Hegyközség térségében, amelyen nem volt rendszám. Követni kezdték a járművet, amely a közeli nagyáruház parkolójába behajtva megállt. A rendőrök is odaértek, majd felszólították a sofőrt, hogy igazolja magát és kérték a gép okmányait is, de ennek nem tett eleget, hanem elindította a járművet és Sárvár belvárosa felé vette útját. A rendőrök utána eredtek, fény és hangjelzéssel próbálták megállásra bírni, közben pedig rádión erősítést kértek. Egy másik gépkocsizó járőr páros a Rákóczi úton igyekezett megállítani a monstrumot, de őket is kikerülte. Ezután a belvárosban az Ady E. utcába fordult be a menekülő, ahol már az egyik üldöző járőrautó eléje hajtott és keresztbe állt. Miután a rendőrautók „körbe vették” a szemtanúk szerint a gép egy pillanatra megállt, majd „megdögletek rendőrök” kiáltással és felemelt toló kanállal elindult az előtte álló rendőrautó felé, amelyből a két kollégának még idejében sikerült kiugrania, majd a monstrum maga előtt tolni kezdte a személygépkocsit. Közben a rendőrök újra felszólították, majd miután ennek ismét nem tett eleget célzott lövéseket adtak le a gép kerekeire. Mind a négy lövés talált, de ez sem bizonyult hatásosnak.

Így álltak a járművek a végső "bekattanás" előtt
Így álltak a járművek a végső "bekattanás" előtt
Tánczos Mihály

Ekkor az egyik kolléga utána szaladt és felkapaszkodott a járműre. Itt testi kényszerrel kiemelte a sofőrt, majd megbilincselték. Sz. I. László 51 éves sárvári lakost előállították és őrizetbe is vették. A rendőrség a vizsgálatot azonnal megkezdte, jelenleg még a helyszíni szemle folyik.

Mint kiderült a férfi nem ismeretlen a hatóságok előtt, mivel korábban egy szombathelyi vendéglőt is összetört munkagépével, miután nem akarták kiszolgálni."

Miskolc-Avason a kapitányság összes járművét egyszerre ütötte ki egy részeg
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló