(Egyelőre) Nem vesszük meg a MÁV ingatlanokat

A közgyűlés nem döntött a MÁV ingatlanok megvásárlásáról. A költségvetést nem tárgyalták, az átmeneti gazdálkodást elfogadták. A szombathelyi Városházáról végigblogoltuk az egész napot.

Megvan az átmeneti gazdálkodás is

22:44: Az átmeneti gazdálkodásról szóló javaslatot megszavazzák, hogy mit tartalmaz, ezt nem tudhatjuk, hiszen mi újságírók nem kaptunk erről anyagot. Az biztos, hogy jut pénz a rendelők melletti laborok működésének finanszírozására. Ezt Czeglédy Csaba javasolta. Lazáry Viktor ötmillió forintot lobbizik ki a sportegyesületeknek, hogy ne maradjanak pénz nélkül. A birkózó Grand Prix-re is jut tízmillió forint. Talán holnap a közgyűlés utáni sajtótájékoztatón még ennél is okosabbak leszünk. Most jön a zárt ülés. Önöknek jó éjszakát!

22:32: Te jó ég. Felgyorsultak az események, két napirendi pontot úgy szavazták meg a képviselők, hogy követni sem tudtuk. A sürgősségi indítványokról sincs vita.

Lesz szánkópálya

22:21: Indul a szavazás. Nem szavazzák meg, hogy a MÁV ingatlanok önrésze bekerüljön az üzleti tervbe. Marton Zsolt azon javaslatát, mely szerint, ha majd a vásárlás mellett dönt a közgyűlés, módosítsak az üzleti tervet, elfogadják. Nem törlik ki azt sem az üzleti tervből, hogy a SZOVA nem javasolja a MÁV ingatlanok megvételét. Szánkópálya, sí tanpálya átcsusszan. Ipkovich György javaslata, mely szerint kezdjék meg a bontást és létesítsenek parkolókat a vasútállomás mellett, elfogadták. Lesz ipari park, és a konzorciumi szereződésnek megfelelően létre hoznak egy céget is.
Ezekkel a módosításokkal az üzleti tervet elfogadták.

22:10: Parttalannak tűnik a vita. Egy kis derültségre ad okot, hogy Németh Kálmán közli a bekiabáló Marton Zsolttal, hogy Ő akkor is nagy tisztelettel végig hallgatta, ha hülyeségeket beszélt.

Februári közgyűlés
Nem érdekli, hogy Gencsapátiban nyomott áron lehet ipari területhez jutni
Mészáros Zsolt

22:00: Ipkovich György határozottan kéri, hogy a 600 hektár ipari területet alakítsák ipari parkká. Nem érdekli, hogy Gencsapáti nyomott áron kínálja a területeket. Azt mondta, a váti repülőtér megvalósulása után nem akarja azt mondani, hogy menjenek Gencsapátiba, mert a város elfelejtett területeket létrehozni.

Ebből komoly vita alakul ki. Marton Zsolt és a polgármester vívja a szócsatát. Nem értjük. Nem fáradnak. Czeglédy Csaba és Marton Zsolt is összevesznek. A tanácsnok irigyli az alpolgármester ásványvizét. Azt mondja, amíg ő Eviant iszik, nekik a Theodora maradt. Közelebb kerültünk az ipari terület létrehozásához.

Ne feledjük, a SZOVA beszámolóját tárgyalja a közgyűlés.

21:39: És a slusszpoén: Marton Zsolt támogatja a szánkópálya létrehozását. Na csússzunk...

21:36: Czeglédy Csaba ragaszkodik hozzá, hogy a MÁV ingatlanok önrésze bekerüljön az üzleti tervbe. Úgy véli, ez minimális jelzés lenne, hogy komolyan gondolják a vásárlást. A SZOVA egyébként üzleti tervében nem javasolja a MÁV ingatlanok megvásárlását.
Szabó Gábor a szánkópályára fordítandó 4 millió forint beemeléshez ragaszkodik. Dr. Takácsné Dr. Tenki Mária közli, hogy éhes, az MSZP frakció tagjaival ellentétben, akik a szünetben megvacsoráztak. Halkan tesszük hozzá, mivel mi nem vagyunk az MSZP frakció tagjai, lassan mi is mennénk vacsorázni.

21:27: Németh Kálmánnak több kérdése is adódik a SZOVA 2010-es üzleti tervével kapcsolatban. A teljesség igénye nélkül szemezgetünk. Szerinte nagyobb előkészítést érdemelne a Tófürdő medencéjének befedése, a strand éttermének téliesítése. Úgy véli, nincs értelme két ember foglalkoztatásának azért, hogy egy 20 férőhelyes fizetős parkolót létrehozzanak a vasútállomással szemben. Nem ért egyet a bérköltség 3-4%-os növekedésével. Felhívja a figyelmet, hogy gazdasági válság van.

Marton Zsolt azt mondja, hogy ezt a bérnövekedést a fizikai munkásoknak szánták, egyetlen vezető sem részesül belőle. Szerinte az idei év az egyik legnehezebb lesz, ez üzleti terv a stabilitást biztosítja. Azt kéri, hogy a mostani üzleti tervbe – Czeglédy Csaba javaslatával ellentétben – ne kerüljön be a MÁV ingatlanok önrészének biztosítása.

(Egyelőre)Nem vesszük meg a MÁV ingatlanokat

20:51: Marton Zsolt azt javasolja, hogy a városvezetés az áprilisi közgyűlésre tegye le az asztalra a projektet, amire a hitelt fel szeretnénk venni. Megszavazzák. Nem döntenek tehát a MÁV ingatlanok megvásárlásáról.

20:22: A határozathozatal előtt 15 perc szünet. Legalább mozgunk egy kicsit.

20:19: Németh Kálmán is óvva int mindenkit attól, hogy egy ilyen lehetőséget a város elszalasszon. Molnár Miklós azt mondja, nem szabad ezt a kérdést érzelmileg kezelni, mert akkor mindenki azt mondaná, hogy vegyük meg. Molnár Miklós azt javasolja, hogy ha a projekt balul sül el, a közgyűlés a SZOVA-nak térítse meg a teljes veszteséget. Lazáry Viktor szerint szó sincs arról, hogy a közgyűlés egyik része meg akarja venni, a másik része nem akarja megvenni az ingatlanokat. Szerinte arról van a vita, hogy most szerezzék-e meg, ennyi pénzért szerezzék-e meg.
Prugberger Emil is a projektet hiányolja, azt mondja nincs olyan terv, ami egyértelműen garantálja, hogy milyen tevékenység fog folyni a területen.
Ipkovich György szerint ez egy összetett kérdés. Emlékezteti a képviselőket, hogy miért maradtak le a Centrum áruház megvásárlásról, miként maradtak le a Savaria nagyszálló megvételéről. Felteszi a költői kérdést, hogy ki áll oda a Haladás szurkolók elé, hogy bocsánat, de ide nem mehettek be, mert megvette egy magánember. Marton Zsolt szerint van elég garancia arra, hogy ne vegye meg harmadik fél a MÁV ingatlanokat. Azt javasolja, hogy a közgyűlés kérje fel a polgármestert, az alpolgármestert és a SZOVA vezérigazgatóját, hogy a következő közgyűlésre készítsék el a projektet.

Elnézést kérünk a sok „projektért”, de higgyék el százszor többször hangzott el szóban az elmúlt egy órában.
Februári közgyűlés
Csermely András gondterhelten figyeli a vitát a MÁV ingatlanokról
Mészáros Zsolt

19:51: Név szerint szavaznak a MÁV ingatlanok megvételéről. A szavazás előtt Marton Zsolt kér szót. Azt kérdi, mi a cél a megvásárolandó három ingatlannal. Hangsúlyozza, hogy projekt hitelt, csak projektre lehet felvenni. Czeglédy Csaba, azt mondja, sajnálja, hogy december óta nem tudták összehozni azt az egyeztetést, ahol mindenki megismerhette volna a terveket. Azt javasolja, hogy mind a három területen közműfejlesztést kéne végrehajtani.
– Ez lenne a mi kis mini projektünk – mondta.
Azt mondta, a bankokkal egyeztetve, ha projekt hitelről van szó, akkor nagy valószínűséggel be fogják adni a pályázatukat. A mini projekt miatt a hitel összegét 30 millió forinttal kell megemelni. A városnak 25% önrészt kel biztosítani.
Csermely András is szót kér. Közli, hogy szerinte ez az előterjesztést nem is lehetne tárgyalni. Nem fogja megszavazni a vásárlást.
Lazáry Viktor azt mondja, az a baj az előterjesztéssel, hogy nem derül ki, mit akarunk kezdeni a területekkel. Azt mondja, ezt felelősséggel akkor lehet megszavazni, ha konkrétumok kerülnek az asztalra.
Czeglédy Csaba azt mondja, történelmi esélyt szalaszt el a város, ha nem veszi meg az ingatlanokat. Szakács Dávid a jogi bizottság álláspontját ismertetve elmondja, nem javasolja a vásárlást. Nullának nevezi az előterjesztést.
Gyimesi József hosszasan ismerteti álláspontját. Sokáig nem derül ki, hogy mire fog szavazni. Végül kiböki: nem szavazza meg. Egy új kormány szolidaritásában bízik.

Czeglédy Csaba reagált Gyimesi József felvetésére. Azt mondja, annak, hogy most megváltoztatta döntését majd biztosan a zárt ülésen lesz meg a hozadéka. Azt mi tesszük hozzá, hogy akkor döntenek a személyi kérdésekről.
Azt kérdi, hogy mi lesz akkor, ha egy év múlva magánszemélyek veszik meg a város elől a területeket?

Rossz állapotban vannak az önkormányzati lakások

19:23: Izgalmas témához érkezünk. Ismét egy beszámoló fekszik a képviselők előtt, méghozzá az önkormányzat tulajdonában lévő lakások 2009-es hasznosításáról. Kiderül, hogy a lakások jelentős része rossz műszaki állapotú. Kővári Attila azt mondja, ennek az az oka, hogy 25 éve nem volt tervszerű felújítási program. Több mint 84 millió forint hiány keletkezett tavaly, mert a bérlők nem tudtak fizetni, ebből 19 millió decemberben. A beszámolót elfogadják.

19:20: Lassan olyan a hangulat a közgyűlésben, mint egy ezer kilométeres út utolsó szakaszában az autó hátsó ülésén. Igaz itt még senki nem alszik. De közel van hozzá. :) Pedig fontos, nagy érdeklődésre számot tartó dolgok vannak még hátra.

18:50: Kiderül, hogy a Petőfi Sándor utca, Március 15. tér, Király utca, Honvéd utca kereszteződésében található csomópont átépítésére még valamivel több mint ötmillió forint önrészre van szükség. Németh Kálmán azt javasolja, hogy így összesen 26 millió forintot szavazzanak meg, ennek a közlekedéstechnikai szempontból fontos csomópontnak a megépítésére. Megszavazzák.

Gyimesi József rekordja

18:28: Több mint egy órás vitát hozott a Savarai Rehab Team körül tervezett vizsgálat. Túl vagyunk rajta. A felügyelő bizottságok vizsgálódnak.

17:38: Gyebrovszky János közli a folyosón a Marton Zsolttal tárgyaló Gyimesi Józseffel, hogy megtalálta a helyét, majd a teremben lépve Papp Hunorral kezd diskurzusba. Nem halljuk pontosan miről van szó, de a végén az MSZP-s politikus nevetve felteszi a kérdést az öt fősre fogyatkozó hallgatóságnak, hogy minden jogász ilyen hülye?

17:09: Van olyan téma is, amiben teljes az egyetértés. A városvezetők értetlenül állnak a kórház háziorvosi rendelők mellett található vérvételi helyek megszüntetése előtt, és elfogadhatatlannak tartják azt is, hogy a Markusovszky Kórház pénzt kér a Szent-Györgyi Albert Középiskolától, mert szakmai gyakorlaton vesznek részt. Marton Zsolt azt javasolja, hogy hörgés helyett tárgyaljanak. Ő elment a kórház vezérigazgatójához, és a szempontjai meghallgatása után azt javasolja, a vérvételi helyek működési költségét állja a város.

16:39: Gyimesi József rekordot ért el egy számítógépes játékon, legalábbis erre tippelünk, amikor „őserdei kacaj” hasít bele Lazáry Viktor Vasakarat SC hitelfelvétele mellett érvelő beszédébe.

16:35: Felgyorsulnak az események. A MEDIAWAVE költségvetése is zöld utat kap. Jóváhagyják a nevelési-oktatási intézmények nyersanyag normáját. Kisebb vita alakul ki, hogy a kistérségi pályázatokon melyik iskolák felújítására pályázzanak. Végül a Paragvári Általános iskola lesz az egyik befutó, a másikról később döntenek.

Amíg nincs közvetítés, nincs beszéd

16:19: A vita nem csillapodik. Dr. Czeglédy Csaba hangsúlyozza, hogy nem fordulhat elő olyan helyzet, hogy szálloda lesz, de a Sportliget fejlesztése elmarad, mert az eredeti tervek szerint annak fejlesztésére, és nem hotel építésére írtak ki pályázatot.
Aztán komikus esetek következnek. Molnár Miklós jelzi a sajtó képviselőinek, hogy ő nem az a Molnár, akit magánerőként bevontak a projektbe. Majd a LIDL üzletlánc kiejtésén nevetünk. Talán már kínunkban.
Lassan szavazhatnának, hiszen még 20 napirendi pont hátravan. Ha így folytatódik, ma aligha tudnak elmenni a politikusok kocogni egy kicsit a zöldövezetbe, aminek fejlesztését mindenki támogatja, csak éppen mielőtt szavazna, még elmondja véleményét.
Molnár György is szót kap. A magáncég képviselője elmondja, nem érdeke szállodát építeni a sportberuházások nélkül. Azt mondta, kész a tárgyalásokra a várossal a beruházás üteméről.
Szavaznak. Elfogadják az „Új Városliget” építésére kiírt Előzetes Akcióterületi tervet. Lehet pályázni. Kispályás csapatom nevében köszönöm.

Februári közgyűlés
A politikusok gyakran összesúgtak egymás háta mögött
Mészáros Zsolt

16:11: Elkezdik a napirendi pontok tárgyalását. A közgyűlés elfogadja az Építészeti-Műszaki Tervtanács beszámolóját. Nem untatnánk azzal önöket, hogy mit tartalmaz ez. A város hivatalos honlapján megtalálják. Izgalmasabb téma jön. Dr. Szabó Gábor (MDF) vázolja az úgynevezett „Új Városliget” építésének előnyeit. Szerinte ez óriási lehetőség Szombathelynek, amely tartalmazza a Sportliget fejlesztését, a Csónakázótó rekreációját, de tartalmazza például az Oladi kilátó felújítását is. A beruházáshoz egymilliárd forint kell, ebből – többek között a magántőke bevonása miatt – mindössze hatvanmillió forint önrészt kell előteremteni a városnak a pályázathoz.
Sági József, Németh Kálmán, Marton Zsolt, Csermely András és Gyimesi József felszólalása után utóbbi volt a legkritikusabb a tervvel kapcsolatban. Szerinte kevés a konkrétum. Azt is hozzátette, hogy el kéne dönteni, hogy fejlesztik-e a Műjégpályát vagy beletörődnek, hogy ez egy veszteséget termelő, szükséges dolog, ami veszteséget termel. Igaz vita csak arról volt, hogy a Sportligetben felépülhet-e a sportlétesítményeknél hamarabb a szálloda. Csermely András, Németh Kálmán és Czeglédy Csaba is azt kéri, hogy szálloda csak akkor épülhessen, ha a sportlétesítmények is kész lesznek. Marton Zsolt szerint viszont, ha lesz sportpálya, ha nem, akkor is a város érdeke, hogy felépüljön a szálloda.

15:11: Lazáry Viktorral kezdjük a délutánt. Megkapja a szót, de azt mondja, inkább megvárja, míg elkezdődik a tévéközvetítés. Azt kéri, hogy sürgessék meg a több sportegyesülettel létrejött formaszerződések aláírását. Aztán arról kérdezi a jelenlévő aljegyzőt, hogy mondja el van-e joga alpolgármesternek iratokat kikérni önkormányzati cégektől. A válasz: ha a polgármester megbízásából teszi, akkor van.
Szakács Dávid (FIDESZ)kéri, hogy a délelőttről délutánra átnyúló „iratkezelési” ügyet egy vizsgálat kövesse.

Egy kis hazugozás a végére

12:32: Ebédszünet.

12:30: Szakály Gábor, miközben elégedetten konstatálja laptopján, hogy továbbra is vezet a Nyugat.hu férfi szépségversenyén, lehazugozza Gyebrovszky Jánost is, aki arról beszél, hogy mi a feladata egy képviselőnek, ha segítségért fordulnak hozzá egy lakossági fórumon.

12:23: Molnár Miklós távolról szemléli az eseményeket. Kiült a nézők közé.

12:21: Úgy tűnik, ebédszünetig már lényegi dolog nem történik. Arról folyik a vita, hogy kinek mennyi segély jár, és mennyire befolyásolják ezt a politikusok. Czeglédy Csaba van a célkeresztben. Szakály Gáborral vívnak szócsatát. Szakály szerint Czeglédy hazudik, Czeglédy szerin Szakály szánalmas.

12:13: Heves vita alakul ki, hogy melyik képviselő milyen körülmények között férhet hozzá információkhoz a hivatalban. Előkerül az ebédjegyek ügye is, amiket a hivatal bocsátott ki, és kopogtató cédulákért fizettek érte. A polgármester vizsgálódik, de eredmény még nincs.

12.03: Vége a napirend előtti felszólalásoknak. Szavaznak a határozatokról. Többek között kiderül, hogy lehet legeltetni a reptéren, és támogatják a Berzsenyi Dániel Könyvtár pályázatát. Többen már ebédelni mennének, de fél órát még várniuk kell.

Orbán és Marton közös fényképen?

11:50: Lesz-e közös Marton Zsolt és Orbán Viktor fénykép? Legalább nevetünk egy kicsit. Nemény András (MSZP) Marton Zsolt azon felvetésére reagálva, mely szerint gratulál Oroszvári Péternek a címlapfotókhoz, ahol Mesterházy Attila mögött rocksztárként ökölbe szorított kézzel pózol, azt mondja, azt kívánja Marton Zsoltnak, hogy készüljön róla is egy olyan fotó, ahol Orbán Viktorral együtt szerepel. A polgármester Neményt is rendre inti.

Februári közgyűlés
Oroszvári Péter ezúttal Nemény Andrással, de van közös képe Mesterházy Attilával is
Mészáros Zsolt

11:45: Marton Zsolt azt kérdi Oroszvári Pétertől, hogy a Falconak vagy a Körmendnek szurkol. Mindezt azért, mert szombathelyi városi képviselőként, Körmend körzetében indul parlamenti képviselőnek. Ipkovich György ragadja magához a szót, az intelmek után Marton visszavonja a kérdést. Ha most hallgatnak a város első emberére, akkor ezt az egészet olvasóink is kitörlik a memóriájukból.

Nyissanak kocsmát a jegyző kertjében

11:29: Oroszvári Péter (MSZP) a Váci utcában élőkkel egyeztetve azt javasolja, hogy a szabadságát töltő jegyző kertjében nyissanak kocsmát, hiszen hosszú évek óta nem tudják megoldani azt a problémát, amit a Váci Szolgáltatóházban működő kocsmák okoznak. Oroszvári szerint három kocsma is van a soron, amik miatt nem lehet aludni, pihenni. „Nagy szükség van ezekre” - zárja mondandóját. Gyebrovszky Jánost is zavarja az útszéli karaoke. Sági József valósnak tartja a problémát, de szerinte ez most csak a „kampány hevében jött elő”.

11:20: Jelentős szerepet hasít ki a napirend előtti felszólalások idejéből a közvilágítás kérdése. Kiderül, a város az EON-nal egy új üzemeletetési szerződésről tárgyal. Több politikus üdvözli ezt, hiszen állampolgárok nekik személyesen is jelezték, hogy sötétség van a belvárosban.

Februári közgyűlés
Dr. Takácsné Dr. Tenki Mária a Fekete István Egyesületért lobbizott
Mészáros Zsolt

11:00: Dr. Takácsné Tenki Mária (FIDESZ) azért lobbizik, hogy a város pozitívabban álljon a Fekete István Állatvédő Egyesület azon törekvése mellé, hogy átvegye a gyepmesteri telep üzemeltetését. A politikus asszony azt mondja, a válság elérte a várost, az emberek nem tudják fizetni a lakbért. Minden hónapban több mint tízmillió forint hiány származik ebből. Azt kérdi a városvezetéstől, hogy mit tesz azért, hogy ne csak munkahelyek szűnjenek meg, hanem létesüljenek is?
Ipkovich György válaszolt. Azt mondta a gyepmesteri telep kapcsán, hogy mivel itt két feladat van, egy hatósági és egy a befogott állatok gondozásával kapcsolatos, a két társaság vezetőjének kell megegyezni. A másik kérdésre mivel a napirendi pontok között szerepel, majd akkor kapja meg a választ.

Czeglédy feljelentett

10:57: Kezdődik, kezdődik! Lazáry Viktor azt kérdezi dr. Czeglédy Csabától, hogy megtette-e a jogi lépéseket Kiss József labdarúgó menedzser ellen, aki azt állította róla, hogy megfenyegette. Az alpolgármester megnyugtatja a sportbizottság vezetőjét, hogy megtette a szükséges lépéseket.
Dr. Ipkovich György nem bírja megállni szó nélkül. Azt mondja, a „Fülemüle per” óta tudjuk, hogy jó szakma az ügyvédi szakma, mert mindig lesz munkájuk.

10:42: Aztán beindul a szavazógép. Napirendi pontokat vesznek le, tesznek fel. Nem tárgyalják többek között, a zöldterületi rendszerek fentartásáról és a 2011-től kötendő új szerződés koncepcióját. Lemondások miatt személyi döntések tárgyalását határozzák el a zárt ülésen. Hivatalosan is leveszik a költségvetést a napirendről, és megszavazzák, hogy az átmeneti gazdálkodást tárgyalják.

10:38: Folytatódik a közgyűlés. Ipkovich azzal kezdi, hogy eredménnyel járt az egyeztetés. További átdolgozásra leveszik a napirendről a költségvetést, és átmeneti gazdálkodásról tárgyalnak ma. A törvényességi határidőn belül azonban március 11-én újabb közgyűlés lesz ahol tárgyalják a költségvetést.

Így unatkoztunk a színfalak előtt

10:21: Nem tudjuk pontosan, mi történik a polgármester irodájában, hiszen Marton Zsolt (FIDESZ) és Molnár Miklós (Pro Savaria) nem mentek be az egyeztetésre, noha Ipkovich György erre kérte őket. Gyimesi Józsefet (ESZE) is láttuk a folyosón. Az MSZP-s „erős” emberek, és az alpolgármesterek viszont minden bizonnyal a polgármesternél tárgyalnak. Lassan egy órája tart a szünet.

10:02: Nagyon szürrealisztikus az egész. A folyosóról a „Volt egyszer egy vadnyugat” zenéje szűrődik be. A vezető szocialista politikusokat továbbra sem látjuk...

9:51: Nem romlott el a gépünk! Szünet van...

9:34: Molnár Miklós átmegy az okmányirodába, de Szakács Dávid képviselőtársát megnyugtatja, hogy jön vissza. Horváth Győrgy(MSZP), Gyimesi József (ESZE) és Sági József (FIDESZ) internetezik. Üdvözöljük őket. :) Tart a szünet.

9:27: Valaki a nézőtérrel egy hangosbemondón keresztül egy SZOVA rendelet visszavonását követeli, ami szerinte népirtással ér fel. A közjátéknak gyorsan vége. A képviselők kisebb csoportokba verődve beszélgetnek.

Szünet, de tüstént

9:25: Dr. Ipkovich György szüntet rendel el. A frakcióvezetőket magához rendeli. Nagyon mérges. Izgatottan várjuk a folytatást...

9:22: Marton Zsolt(FIDESZ) két napirendi pont levételét javasolja. Németh Kálmán (SZDSZ) alpolgármester felhívja Molnár Miklós figyelmét, hogy ha március közepéig nem lesz költségvetése a városnak, akkor Szombathely elesik az állami támogatásoktól. Két konkrét példát is említ, hogy ez milyen következményekkel járna. Németh álságosnak, kampányfogásnak tartja Molnár Miklós javaslatát. Azt mondta, lett volna esélyük egyeztetni, hiszen négy hete kész a költségvetés. Erre azonban nem voltak hajlandóak.

Februári közgyűlés
Molnár Miklós szerint a költségvetés tervezet még tárgyalásra sem alkalmas
Mészáros Zsolt

9:18: Hoppá. Molnár Miklós (Pro Savaria) azt javasolja, hogy vegyék le a napirendi pontok közül a költségvetés tárgyalását. Hát nem ezért jöttünk? No de hallgassuk tovább Molnárt, aki szigetvári példát emlegeti, majd a márciusi átmeneti gazdálkodás napirendre tűzését javasolja.

9:11: A közgyűlés elején Sinka László a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke köszönte meg a városnak, mint junior kézilabda Európa-bajnokság egyik házigazdájának.

9:00: Elkezdődik a közgyűlés. Megérkeztek a képviselők. Próbáljuk megfigyelni, hogy a honlapunkon hirdetett politikus szépségverseny, milyen hatással volt rájuk. Mintha mindenki egy kicsit feszesebbre kötötte volna a nyakkendőjét, vasaltabb inget vett volna fel, és még a szokásosnál is gyanakvóbban nézne a másikra. :)Molnár Miklós (Pro Savaria) izgalmában még a vendégeknek kikészített üdítőket is felborította. Sági József (FIDESZ) segített rendet rakni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet