Megszaporodtak a gépkocsifeltörések Vasban

Március elején ugrászerűen megnőtt az autófeltörtések száma az előző két hónaphoz képest. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívása.

Az idei év első két hónapjának – gépkocsifeltörések tekintetében - kedvező bűncselekményi statisztikája, márciusban megváltozni látszik. A hónap első napjaiban kimagasló számban fordultak elő gépkocsifeltörések.

Ezen bűncselekmények esetében szinte mindig az emberek könnyelműsége segíti hozzá az elkövetőket a könnyű zsákmányhoz. Kérjük a Tisztelt Olvasókat, hogy - az áldozattá válás elkerülése érdekében - fogadják meg bűnmegelőzési tanácsainkat!

 • Ne hagyjon értéket gépkocsijában! Az autó nem biztonságos tárolóeszköz!
 • Soha, még rövid időre se hagyják személyes irataikat, bankkártyájukat, lakáskulcsukat, a gépjármű okmányait az autóban!
 • Még üres táskát, ruhaneműt se hagyjanak az utastérben!
 • Ha kiszáll gépkocsijából, minden esetben vegye ki a GPS készüléket a tartójával együtt!
 • A kivehető rádiót se felejtse autójában! Amennyiben előlapja levehető, kiszálláskor mindig tegye biztonságos helyre!
 • Ha a bevásárolt árut autójában látható helyre tudta csak elpakolni, ne hagyja azt őrizetlenül, hiszen, aki figyelte Önt, fel is törheti gépkocsiját!
 • Mindig zárja be a jármű ajtóit, az ablakokat húzza fel, kapcsolja be a riasztót, még akkor is, ha csak pár percre száll ki!
 • Ne fordítson hátat, ha bűncselekményt lát, forduljon bizalommal a rendőrséghez! Bűncselekmény esetén hívja az ingyenes 107-es, 112-es telefonszámot!

  Vas Megyei Rendőr-főkapitányság
  Bűnmegelőzési Osztály

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Sokkoló