Robog a Körmend a döntő felé

Tizenhárom pontos győzelemmel kezdte meg a MJUS-Fortress Körmend kosárlabda csapata a bajnoki elődöntő sorozatát. Szerda este a vasiak a párharc első meccsén elvették a Paks pályaelőnyét, így kedvezőbb helyzetből várhatják a folytatást.

A szerdai időpont ellenére jócskán volt vendégszurkoló a paksi sportcsarnokban, ahol a hazai Atomerőmű SE a vendég MJUS-Fortress Körmend gárdáját fogadta a három győzelemig tartó bajnoki elődöntő párharc első meccsén.

A hazaiak kezdték jobban a találkozót, hat ponttal vezettek Gulyásék, amikor Sabáli edző időkérése után Thomas hintett két triplát, ezzel pedig egálra hozta a meccset. A folytatásban aztán Booker hármasaival nőtt a vendégelőny. A félidőre aztán hét pontos lett a vasi fór.

A második félidőben Németh István triplájával a Körmend átlépte a lélektani, tíz pontos különbséget is. Az Atomerőmű sorsa pedig Horváth Ákos kipontozódásával pecsételődött meg végleg. Összességében a nagyon jól koncentráló Körmend megérdemelten nyerte meg a találkozót, és szerzett egy meccsen előnyt a három győzelemig tartó párharcban. Folytatás, szombaton Körmenden!

Horváth Imre, az Atomerőmű edzője: Gratulálnom kell a Körmendnek, ma jobbak voltak. Szombatra megpróbálunk feljavulni a kosárlabda alapelemeiből.

Sabáli Balázs, a Körmend edzője: Győzni jöttünk. Az eleje a Paksé volt, de a jobb dobószázalékunknak köszönhetően meg tudtuk nyerni az első félidőt. Ezen a meccsen egy Thomas-nyi különbség volt a két csapat között. Az, hogy 1-0-ra vezetünk, nem jelenti azt, hogy már megnyertük a párharcot.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport