Már csak egy kell

A döntőért folytatott párharc második meccsét is megnyerte a MJUS-Fortress Körmend az Atomerőmű SE-vel szemben. Bár a vasiaknak voltak hullámvölgyei, Thomas jó játéka kihúzta a bajból a Körmendet.

Hatalmas hazai lendülettel vette kezdetét a MJUS-Fortress Körmend és az Atomerőmű SE párharcának második mérkőzése. A Körmend pontos hármasainak köszönhetően el tudott húzni paksi riválisától. A vendégek azonban a hazaiak távoli dobásait gyorsindításokkal próbálták ellensúlyozni, és végig játszott támadásaik révén party-ban is maradtak a piros mezesek.

A második tíz percben Németh triplájával már tíz pontra is vezettek a hazaiak amikor egy fokozattal feljebb kapcsolt a Paks, és a tízperc derekára Horváth Ákos kosarával szerzett vezetést a vendégcsapat. Nagyon nagy fórt azonban nem tudtak kiharcolni a paksiak, csupán egy pont volt a nagyszünetben a differencia.

Mjus Körmend Kc - Paks Kc
Booker ezúttal csak mellékszereplő volt
Unger Tamás

A harmadik negyedben a körmendi közönség teljesített a legjobban. Ugyan Dill tempója után már tíz pontra lépett meg az ASE. A hazai közönség, felismerve a csapat buzdításának fontosságát, még nagyobb hangerővel kezdte el bíztatni övéit. A hang kavalkádnak meg is lett az eredménye. Fél perc sem telt el, máris csak egy kosár volt a két gárda közti különbség. Aztán ismét meglódultak a paksiak. A harmadik negyed kétségtelenül a vendégeké volt.

És akkor jött Thomas… A negyedik negyed nyitásaként elengedett pár dobást az amerikai, amivel felzárkóztak a körmendiek, sőt utóbb a vezetést is átvették. A légiós hathatós játékával került fölénybe a vasi alakulat. A végén a paksiak még egy kis büntető párbajjal próbálták borzolni a kedélyeket, ám végül ez rövidre sikeredett. Nyert a Körmend, ezzel pedig 2-0-ra lépett meg a három győzelemig tartó párharcban.

Folytatás kedden, Pakson.

Mjus Körmend Kc - Paks Kc
Dill jó játéka egyedül kevés volt a Körmend ellen
Unger Tamás

Sabáli Balázs, a Körmend edzője: A 15. percig aránylag jól játszottunk, nyolc pontos előnyünknél azonban 13-0-s rohamot csinált a Paks. Utána gyakorlatilag a sírból hoztuk vissza a mérkőzést. Thomas ismét kiemelkedő teljesítményt, nyújtott és mellette meg kell említenem Tóth Gergőt, aki kiválóan helyettesítette a gyengébb napot kifogó Alekszejevet és Scott-ot. Egy fontos győzelem volt, megszenvedtünk érte, az azonban látszik, hogy kedden sem lesz könnyű dolgunk. Egy hatalmas pozitívum volt ma, az hogy egy gyengébb játékkal is tudtunk győzni. Oda kell figyelnünk, hogy meglegyen a harmadik is.

Horváth Imre, az Atomerőmű edzője: Először is szeretnék gratulálni a csapatomnak, nem sok hiányzott a győzelemhez. Rosszul kezdtünk aztán sikerül visszajönnünk a mérkőzésbe, a harmadik negyedben egy nagyon jó periódust mutattunk, sajnos azonban ezt végig nem tudtuk tartani. A negyedik negyedben voltak védekezésben és támadásban is hibáink. Sajnálom a mai vereséget. Remélem, hogy kedden, ha így folytatjuk tudtunk nyerni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport