Egy győzelemre a bronztól

Megnyerte a MJUS-Fortress Körmend a Szolnoki Olajjal vívott bronz csata első meccsét. Az álmos találkozón a Körmend az első negyedben vette magához a vezetést, amit végig tartott és végül 15 ponttal nyert.

Ahogy azt Sabáli Balázs, a Körmend edzője korábban is jelezte már, Mike Scott sérülés miatt nem vállalta a játékot. Az amerikai játékos így civilben ülve nézte végig a találkozót.

Edzőmeccs hangulat uralkodott a Szentély arénában. Érezhető volt, hogy a bronz csata az a sorozat, amit már nem a legnagyobb kedvvel játszanak végig a csapatok. Az első negyed első percei a Szolnoké voltak. Aztán a negyed derekán eszmélt a Körmend és hat pontos vendégvezetésről fordítva vette át a vezetést. A körmendi B közép közben a pom-pom lányok hiányának adott hangot. Táncos lányokkal, vagy nélkülük, de a Körmend magabiztosnak látszott. Bár a második negyedben az olaj egy pontra is visszatornázta magát, végül mégiscsak hat pontos körmendi vezetéssel mentek pihenni a csapatok.

Gyilkos harmadik etapot produkált a Körmend. Ponterős játékot mutatva 13-6-os periódust mutatott az eredményjelző. A végső játékrészben a közönségé volt a főszerep. A körmendi publikum az utolsó negyed ötödik percétől felállva tapsolta meg övéit, és végig buzdítva őket köszönte meg nekik az idei szezont.

A közönség már úgy vélte, ez volt az utolsó körmendi hazai meccs, szombaton eldől igazuk volt-e.

Mjus Körmend Kc - Szolnok Kc
Alekszejev játéka a Szolnok ellen meghatározó volt
Unger Tamás

Sabáli Balázs, a Körmend edzője: Mindenki számára látható volt, hogy ma két csalódott csapat játszott a pályán. Féltem attól, hogy a fáradtság és a lelki teher meggyötörtség rányomja a bélyegét a találkozóra. A második félidőben aztán a két csapat közti különbség a mi javunkra döntött. Örülünk a győzelemnek, jó lenne, ha szombaton tudnánk dönteni. Kérdés persze, hogy a szolnoki játékosok mennyire tudnak majd felpörögni a találkozóra. Látszott mindenkin, hogy a maga alatt van, de azt gondolom, hogy egy ilyen sorozat után ez érthető.

Pór Péter, a Szolnok edzője: Amíg bírtuk erővel addig egyenlő partnerek voltunk. A harmadik negyedben aztán csinált a Körmend egy jó periódust. Hat pontot dobtunk a harmadik negyedben, amivel nehezen lehet meccset nyerni. Volt 15 eladott labdánk és 17%-kal dobtuk a hárompontosokat, ez elég gyenge teljesítmény. Otthon ennél mindenképpen több kell a hazai közönség előtt. A kisemberek posztján hátrányban vagyunk. Irányító posztra mezőny embereket kell bevetnem, ezzel pedig a mezőny területre kell cseréket küldenem.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport