Továbbra is harcban a bronzért

Kikapott a MJUS-Fortress Körmend a Szolnoki Olaj KK-tól a bronzcsata második mérkőzésén. A Szolnok ezzel egyenlített. Szerdán dől el, hogy melyik csapat nyakába kerül az érem.

Mike Scott a bronz csata második meccsén sem vállalta a játékot, így nélkülöznie kellett őt Sabáli Balázsnak.

A Körmend így is jól kezdett. Thomas vezérletével nyolc ponttal is vezettek, azonban egy hazai időkésért követően feléledt a házigazda Szolnok, így az első etapot egy pontos vasi vezetéssel fejezték be a csapatok.

A folytatásban kissé kapkodó játékot mutatott az Olaj, ám a Körmend így sem tudott ellépni. Mindössze négy pont volt a vendég együttes fórja a félidei nagyszünetre.

Amilyen jól kezdte triplákkal a harmadik negyedet a Körmend, annyira gyatra lett a folytatás. A huszonnyolcadik percben Barro kétpontosa után átvette a vezetést a Szolnok, majd meg sem állt tíz pontig. Sabáli Balázs időkérése után változott csak valamicskét a helyzet és maradt nyílt a mérkőzés.

Alekszicset azonban a mai napon nem lehetett megállítani, egy emberként fogta össze csapatát és gyártotta a pontokat is. Két körmendi sérülés árnyékolta be a mai találkozót. Németh István egy ütközés után kellett a társaknak lesegíteni a pályáról és Booker is összeszedett egy kisebb sérülést. Az amerikai azonban folytatni tudta a játékot, bár vele sem tudott fordítani a Körmend.

A döntés tehát, hogy kinek a nyakába kerül a bronzérem, szerdára marad.

Pór Péter, a Szolnok edzője: Győzelemmel tudtunk elköszönni hazai közönségünktől. Megpróbálunk a harmadik meccs adta lehetőséggel élni. Köszönöm a szurkolóinknak, hogy egész évben mellettünk álltak.

Sabáli Balázs, a Körmend edzője: Győzelemmel szerettük volna zárni az évet, így azonban plusz edzésmunkára és még egy mérkőzésre lesz szükségünk. Szerdán dől el a párharc. Ma elég volt Alekszics extrája és nem volt egyensúly a külső és belső játékunk között.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport