A fiú meghalt, az apa súlyosan sérült - Motoros tragédia Oszkónál (Videóval)

Halálos kimenetelű motorosbaleset történt Oszkó közelében. Az édesapjával motorozó fiú életét már nem tudták megmenteni. Videónkban megszólal a személyautó vezetője és az is látható, a sok nyomból hogyan áll össze a teljes kép, mi is történt valójában.

Két súlyos sérülthöz riasztották a mentőket 15 óra után, Oszkóból. Egy német asszony rohant a faluba és segítséget kért. Mint mondta, összeütköztek egy motorral és két férfi megsérült. A mentők azonnal a helyszínre siettek, de közben a fiatalabb sérült meghalt. Bár egyszer sikerült újraéleszteni, de a 18 éves salköveskúti fiatalember szervezete újra feladta.

Halálos motorosbaleset Oszkó közelében - Toyota kisbusszal ütközött a Yamaha
Halálos motorosbaleset Oszkó közelében - Toyota kisbusszal ütközött a Yamaha
Tánczos Mihály

Édesapja életveszélyes sérüléseket szenvedett, bal lába súlyosan roncsolódott. Őt mentőhelikopter szállította a szombathelyi Markusovszky kórházba. Még tartott a helyszínelés, amikor hír érkezett az állapotáról: életmentő műtétet hajtottak rajta végre és a jelek szerint az egyik lábát amputálni kell. Az állapota továbbra is súlyos.

Halálos motorosbaleset Oszkó közelében - Toyota kisbusszal ütközött a Yamaha
Halálos motorosbaleset Oszkó közelében - Toyota kisbusszal ütközött a Yamaha
Tánczos Mihály

Közben a helyszínelők a nyomokat rögzítették, bejelöltek egy féknyomot is a kanyar előtt. A jelek szerint a hatszáz köbcentis Yamaha FZ6 motor vezetője későn észlelhette a jobbra ívelő kanyart, erősen ráfékezett, majd kiengedte a féket és átsodródott a szemközti sávba, ahol már kis sebességgel, érintőlegesen ütközött egy német rendszámú Toyota kisbusszal. A motor szinte nem sérült, első ránézésre hihetetlennek tűnt, hogy ez ütközött az autóval. A karambol után úgy tűnt, hogy a 40 éves férfi sérülései komolyak, a fián nem látszottak veszélyesnek látszó sebek. Néhány perccel később azonban a fiatalember meghalt.

Helyszínelés és a nyomok egyeztetése - megszólal a német sofőr is

Az autó sofőrje, a német Michael Schwarz feleségével és három fiával érkeztek Magyarországra, két hetes kikapcsolódásra. Kehidakustányba tartottak egy kirándulás után, amikor a motor szembe jött velük. A férfi fékezett és igyekezett lehúzni a kocsit az árokszélre, így a frontális karambolt sikerült elkerülniük, a motor éppen csak érintette a kocsi bal oldalát. A németül és angolul beszélő család szerencsétlenségére éppen nem járt arra másik autó, így Michael Schwarz felesége visszarohant az előző faluba segítségért. Hiába hívták volna a mentőket a segélyhívón, nem tudták volna megmondani, éppen hol vannak, melyik úton, melyik település közelében, a sérültekkel pedig nem lehetett kommunikálni.

Michael Schwarz hiába fékezett és húzta árokba a Toyotát, ütközött a motorral
Michael Schwarz hiába fékezett és húzta árokba a Toyotát, ütközött a motorral
Tánczos Mihály

A sofőr elcsukló hangon mondta, hogy nem gondolták, hogy a fiatalember ilyen súlyosan megsérült. A mentők keményen küzdöttek az életéért, hiába. A német család bőröndökkel megpakolt autóját egy betoncső mentette meg az árokba borulástól, így senki nem sérült meg. A gyerekek aludtak a baleset pillanatában.

Bár az első adatok szerint a fiatalemberen a sisakon kívül nem volt védőfelszerelés, valójában mégis viselt bőr motoroskabátot, kesztyűt és bukósisakot a farmer és sportcipő mellé. Egyelőre még nem lehet tudni, mi okozta a halálát, csupán feltételezni lehet.

Az ütközési pont - a Toyota kisbusz már nem tudott hova menekülni a sávjába áttérő motor elől
Az ütközési pont - a Toyota kisbusz már nem tudott hova menekülni a sávjába áttérő motor elől
Tánczos Mihály

Olvasóink már megszokhatták, hogy súlyos balesetek kapcsán olyasmikre is felhívjuk a figyelmet, ami komoly tanulság lehet, illetve nem egy esetben mutattunk már be helyszíni esemény-rekonstruálást. Mostani videónkban betekintést nyerhetnek abba a folyamatba, hogyan áll össze a sok nyom egy egésszé a helyszínelés folyamán. A rendőrök és az igazságügyi szakértő a járműveken látható összes, a balesetben szerzett sérülésre igyekeznek magyarázatot találni. Ebben az esetben is kirakóként állt össze, mi ütközött mivel, mi minek, vagy kinek okozott sérülést, mi volt az események sorrendje. Így derült ki az is, hogy a szélvédőn látható sérülést a motor utasának bukósisakja okozta, a motorháztetőn pedig feltehetőleg a felsőtest által okozott sérüléseket lehetett megfigyelni. Ezt igazolhatják a kabáton látott nyomok is.

Képkocka a videóból: az igazságügyi szakértő egymáshoz illeszti a járműveket
Képkocka a videóból: az igazságügyi szakértő egymáshoz illeszti a járműveket
Tánczos Mihály

A faluban megtudtuk, hogy az Oszkó és Csehi közti útszakasz népszerű a motorosok körében, mivel kis forgalmú, szép tájakon áthaladó kacskaringós útról van szó, ahol be lehet dönteni a motort. Egy oszkói férfi kb. húsz perccel a baleset előtt látni vélte Csehi felé haladni a nem sokkal később Oszkó felé haladva karambolozó motort a két férfivel. A férfi feltételezi, hogy a motorosok kirándulhattak, talán a pünkösd és a jó idő csalta ki apát és fiát motorozni. Az oszkói férfi szerint a motor normál sebességgel, szabályosan haladt át a falun, a jármű vezetője nem a száguldott és nem bőgette a motort.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Száguldó motor elé kanyarodott a sofőr a 86-os úton - 60 métert csúszott a motoros

Egy alsóbbrendű útról akart rákanyarodni a 86-os főútra egy Skoda sofőrje. Balról egy motor érkezett és belerobbant az autóba. A motoros 60 métert csúszott az aszfalton.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló