Zsákban tárolták a halottat egy szombathelyi padláson

Kibírhatatlan szagról érkezett bejelentés a rendőrségre Szombathelyről, a Széll Kálmán utcából, de a padláson lógó zsák a rendőrök kiérkezésére eltűnt. Kiderült, hogy hulla volt benne.

Legfrissebb információinkért a gyilkossággal kapcsolatban klikk ide!

A Széll Kálmán utcából érkezett tegnap este jelzés a rendőrségre, hogy napok óta erős büdösséget éreznek az ott lakók. A bejelentés ellenőrzése során kiderült, hogy az épület padlásán egy zsák lógott, amit időközben személygépkocsival egy Szombathely külterületén lévő főút melletti erdőrészre szállítottak, és ott kiraktak. A zsák felvágását követően kiderült, hogy abban egy holttest van. A halott személyazonosságának megállapítása és a helyszíni szemle jelenleg is folyik.

A nyugat.hu információi szerint maguk a bejelentők vitték el kidobni a zsákot Szombathely külterületére. A zavaros ügyről a rendőrség későbbre ígér tájékoztatást.

A padlásajtót tilos megközelíteni
A padlásajtót tilos megközelíteni
Tánczos Mihály

Időközben megtaláltuk a házat, ahol a holttest feltételezhetően hosszú ideig lóghatott a padláson. A lépcsőházban a készenléti rendőrség bevetési mellényes rendőrei akadályozzák meg, hogy bárki a padlásig mehessen. A padlásajtó lakattal zárt, lepecsételt, továbbra is bűnügyi helyszínnek minősül. Teljes a hírzárlat, sem a helyszínen, sem a rendőrségen nem sikerült bővebb információhoz jutni. A lépcsőházban sikerült beszélnünk a padlás alatti szinten élő családdal. Elmondták, hogy kedd óta érezték már az elviselhetetlen szagot, de nem gondolták, hogy az egy holttesttől származik.
A házban újszülött is lakik, a szülei aggódnak az egészségéért, és azt kérdezték: várható e fertőtlenítés a lépcsőházban, illetve a padláson?

Azt továbbra sem tudni, hogy miért és hogyan került le a holttest a padlásról azután, hogy a rendőrségnek bejelentették a szagokat. Információink szerint fiatal nő az áldozat, de a halálának körülményeiről semmit sem közölt a rendőrség, sőt, az áldozat nemét sem erősítették meg.

Frissítés 16.05

Kezd összeállni a kép, de még mindig sok a homályos pont, a rendőrség pedig még mindig nem nyilatkozik. A következő verzió így nem hivatalos, csupán a helyszínen, a lakóktól összegyűjtött morzsákat igyekszünk összerakni. Úgy tűnik, véletlenül párhuzamos szálon futottak a cselekmények. A szagokról szóló bejelentéssel egy időben más lakók a szag nyomába eredtek, így találták meg a zsákot a padláson. Ezt valaki fogta és levitte az utcára, majd autóval kivitte a szombathelyi elkerülő mellé és egy elhagyatott helyen kidobta, anélkül, hogy megnézte volna, mi az.

Az időközben kiküldött járőr így már nem találta a zsákot, de a szag alapján feltehetőleg sejtette, hogy nem elhullott állattól származhatott. A zsákot szállító megmutatta, hova dobta a padlásról levitt zsákot, amiben úgy tűnik, a rendőrök találták meg a holttestet.

Ez a verzió ugyan megmagyarázná némely kételyünket, de újabbakat is felvet. Ezek közül néhány: miért akaszt valaki holttestet egy társasház padlására nyári melegben és miért hagyja ott napokig? Aki megtalálta a zsákot, annak nem volt gyanús, hogy nehéz (ha igaz a fiatal nőről szóló értesülésünk, akkor is minimum 40-50 kilónak kellett lennie) és feltűnően hosszú "valami" van benne? (Kivéve, ha a testet előtte feldarabolták.) A feltehetőleg nyomasztó szagot árasztó zsákot miért vitték ki a városból, illetve dobták le egy elhagyatott helyen, kockáztatva, hogy az autó csomagtartója átveszi a szagot? (És nem beszélve az erdőszéleken ledobott szeméttel kapcsolatos erős aggályunkról.) A lakók miért nem egyeztetnek egymással, miután megvan a szag forrása, hogy vajon melyiküké a zsák? Hogyan dobhatják ki más tulajdonát, anélkül, hogy egyeztetnének róla? És még sorolhatnánk a kérdéseket, de remélhetőleg ezekre hamarosan választ kapunk a rendőrségtől.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló