18 csapatos lehet a Soproni Liga

Szokatlan előterjesztés. Megmenekülhet a Diósgyőr és a Nyíregyháza. Szakmai és személyes indokok.

A Nyugat.hu információi szerint nem mindennapi előterjesztésről kell döntenie 2010. június 2-án az NB1-es Profi Bizottsági ülésnek.
Egy birtokunkba jutott e-mail szerint Tarsoly Csaba, a Győr tulajdonosa arra kéri a tagokat, hogy emeljék fel az első osztályú bajnokság jelenlegi 16 fős létszámát 18-ra.

Indokaiban megemlíti, hogy idén két nagy múltú keleti csapat esett ki, a feljutásra esélyes együtteseket pedig nagyon várják a legjobbak között, de jóval kevesebb nézővel rendelkeznek, mint a búcsúzok.

Mielőtt részletesen indokolná kérését, megjegyzi, hogy májusban-júniusban véget érhet a magyar fociban a sokszor hétéves ínség.

Indokai között azt írja, hogy a DVSC kivételével eltűnhetnek a Kelet-magyarországi csapatok, pedig az országos átlagnál többen kíváncsiak a Nyíregyháza és Diósgyőr mérkőzéseire, így az emeléssel nemhogy csökkenne, hanem nő majd a találkozók látogatottsága.

Szerinte marketing szempontból sem lenne jó, ha nem emelnének, olyannyira, hogy ez hatással lehet a televíziós jogdíjakra is. Több lehetőséget kapnának a fiatal tehetségek.

A tervek szerint a 18 csapatból kettő kiesne, egy pedig osztályozót játszana. Így a 32 csapatos másodosztályból akár három együttes is feljuthatna.

Tarsolynak egyébként személyes indokai is voltak az előterjesztés kapcsán. Elmondja, hogy a Nyíregyháza tulajdonosával, Sziky Gyulával évek óta együtt dolgoznak az MHLL-ben. Megemlíti, hogy Tolnai Sándor klubvezetőt a Magyar labdarúgásért díjra jelölte.

Ebben az előterjesztésben az áll, hogy Sziky Gyula az Advertum Zrt. révén soha nem látott adósságtól szabadította meg a magyar focit. És neki köszönhető a DIGI TV behozatala a magyar sportba és ezáltal a megemelt közvetítési díjak elérése.

A Győr tulajdonosa azzal zárja levelét, hogy a 16-ról 18-ra emelés olyan nagyvonalú gesztus lenne, amelynek az egyetemes magyar labdarúgás lehet a nyertese.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport