„Oktoberfest” a Gekko Pub-ban

A Gekko Pub az Oktoberfest hangulatát idéző látvánnyal fogadja régi és új vendégeit. A megszokott módon ismét új ételajánlattal rukkol elő, amit természetesen a limitált bajor Festbier tesz teljessé.

Azt már megszokhattuk, hogy a Gekko Pub minden napszakban kínál számunkra valami finomat. Délelőtt valódi tejszínhabos kávékülönlegességeket, délben főzelékezhetünk vagy házias menüt ehetünk, este pedig a barátokkal csapolt cseh, német sör és hozzáillő harapnivalók mellett beszélgethetünk - akár egy angolszász pubban.
Ráadásul hagyományosan baráti a hangulat, közvetlen pincérek fogadnak.

A szabad sajtót egyre több támadás éri. Segítsd a hiteles újságírást helyben is!
Támogatom

Most ezt felülmúlva mindent megtesznek azért, hogy a müncheni Oktoberfest hangulatát elhozzák nekünk ide, Szombathelyre: kék-fehérbe öltöztették a sörözőt, megkóstolhatjuk az Erdinger Festbier-t, illetve az ínyencségnek számító pácolt, grillezett oldalast sült kolbásszal hagymás parázsburgonyán, vagy kipróbálhatjuk milyenek a sült csülökfalatok sztrapacska ágyon fűszeres-juhtúrós tejföllel. (Amelynek receptjét keretes írásunkban olvashatják.)

Gekko Pub és Étterem
Oktoberfest a Gekko Pub-ban
Mészáros Zsolt

További újdonságok a szombathelyi pubban

A városban is újdonságnak számít, hogy csapolt import cseh Krušovice és német Dab söröket kortyolhatunk 440 Ft/korsó áron. És ha télvíz idején inkább lélekmelegítőre vágyunk, hódolhatunk a valódi, jó magyar pálinkáknak is, olyan ízekben mint az Irsai Olivér, fekete cseresznye, szatmári szilva, ágyas málna és érlelt alma.

Gekko Pub és Étterem
Gekko Pub és Étterem
Mészáros Zsolt

A sörök mellé jól esik egy roston sült marhahúsos, füstölt csülkös, vagy rántott csirkemelles bagett salátával, zöldséggel, öntetekkel, esetleg velős kenyér lila hagymával, vagy a mangalica zsírjában sült csirkemáj hidegen, ropogós házikenyérrel.

Ha mégis kemencében sült finomságra vágyunk, a pizza és a házilag sütött pitából készített gyros sem tűnik rossz választásnak.

Reggeli, hozzá egy habos kávé

Reggel 9-től reggelivel, kiváló minőségű, prémium kategóriás ManueL kávéval, széles tea- és forró csoki választékkal várnak. Ihatunk etióp, árpa-, vagy koffeinmentes kávét is.
A forrócsoki pudingszerű, önmagában desszertnek is finom, sokféle (például mogyorós, narancsos, erdei gyümölcsös, fahéjas) ízesítésben, ráadásul a tejszínhabot is maguk készítik. Izgalmas választásnak tűnhet például a katalán forrócsoki, amely egy antik, időtlen, nagyszerű íz emléke, rummal, fahéjjal és naranccsal ízesítve.

Gekko Pub és Étterem
Forró csoki
Mészáros Zsolt

Hagyományos magyaros és házias konyha

Aki a hagyományos magyar konyhát kedveli, annak is érdemes betérnie. Konyhájuk házias és finom. Kedvelt étel például a szalontüdő zsemlegombóccal, a Nádasdy hagymás csülökragu. Bátran kóstolhatjuk a füstölt sajtkrémlevest, a kijevi pulykamellet, vagy a különlegesen elkészített „csirkemellre halmozott paradicsom és sajt kemencében sütve” névre hallgató fogást. Másnaposságra pedig a savanykás tejfölös levesnél finomabbat nem ismerünk, ez a szoljanka.

Külön kedvenc a Cézár saláta, de díjazzuk, hogy végre van egy hely, ahol az igazi hungarikumot, a tojásos nokedlit is szerepeltetik az étlapon. Saját készítésű káposzta-, uborka- vagy hagymás paradicsomsalátát kínálnak hozzá.

Kétszemélyes lakomák agyagtálban!

A Gekko Pub céges bulik, osztálytalálkozók, ballagások megtartására is kiválóan alkalmas hely, hiszen van egy 20 fős különtermük és egy 40 fős nagy termük is. Kérhetünk kiadós Gekko-, magyaros- és ínyenc- tálakat is.

Gekko Pub és Étterem
Kétszemélyes lakoma
Mészáros Zsolt

Végezetül még jó tudni, hogy minden ételt (melegétel, pizza, gyros, menü), ami az étlapon szerepel telefonon is rendelhetünk, és kiszállítják. Egy telefonhívás és már otthon vagy a munkahelyen is a Gekkoval étkezhetünk. Hogy mit? Honlapjukon a teljes étlapot átböngészhetjük: www.gekkopub.hu

Sült csülökfalatok sztrapacska ágyon – ahogy a Gekko készíti

A sertés füstölt csülkét felteszem főni fokhagymával, babérlevéllel, vöröshagymával, borssal hideg vízben. Közben elkészítem a burgonyás galuskát, amelyet szalonnakockával lepirítok, adok hozzá juhtúrót, tejfölt. A megfőtt csülökből szeleteket vágok, forró zsíron mindkét oldalát ropogósra pirítom, majd ráfektetem a sztrapacska ágyra. Fűszeres tejföllel nyakon öntöm, füstölt sajtot szórok rá, ezután kemencében őzbarnára sütöm.

Gekko Pub és Étterem
Sült csülökfalatok sztrapacska ágyon
Mészáros Zsolt
adó 1% nyugat.hu 2025

Segítsd a szabad újságírást helyben is! Támogasd a Nyugat.hu-t!

A szabad sajtót egyre több támadás éri, és a világot ellepik a hamis hírek. Támogassatok minket adótok 1 százalékával, hogy egy olyan országban élhessetek, ahol gyakorolhatjátok a jogaitokat.
Tovább a felajánláshoz!