Azt már megszokhattuk, hogy a Gekko Pub minden napszakban kínál számunkra valami finomat. Délelőtt valódi tejszínhabos kávékülönlegességeket, délben főzelékezhetünk vagy házias menüt ehetünk, este pedig a barátokkal csapolt cseh, német sör és hozzáillő harapnivalók mellett beszélgethetünk - akár egy angolszász pubban.
Ráadásul hagyományosan baráti a hangulat, közvetlen pincérek fogadnak.
Most ezt felülmúlva mindent megtesznek azért, hogy a müncheni Oktoberfest hangulatát elhozzák nekünk ide, Szombathelyre: kék-fehérbe öltöztették a sörözőt, megkóstolhatjuk az Erdinger Festbier-t, illetve az ínyencségnek számító pácolt, grillezett oldalast sült kolbásszal hagymás parázsburgonyán, vagy kipróbálhatjuk milyenek a sült csülökfalatok sztrapacska ágyon fűszeres-juhtúrós tejföllel. (Amelynek receptjét keretes írásunkban olvashatják.)
További újdonságok a szombathelyi pubban
A városban is újdonságnak számít, hogy csapolt import cseh Krušovice és német Dab söröket kortyolhatunk 440 Ft/korsó áron. És ha télvíz idején inkább lélekmelegítőre vágyunk, hódolhatunk a valódi, jó magyar pálinkáknak is, olyan ízekben mint az Irsai Olivér, fekete cseresznye, szatmári szilva, ágyas málna és érlelt alma.
A sörök mellé jól esik egy roston sült marhahúsos, füstölt csülkös, vagy rántott csirkemelles bagett salátával, zöldséggel, öntetekkel, esetleg velős kenyér lila hagymával, vagy a mangalica zsírjában sült csirkemáj hidegen, ropogós házikenyérrel.
Ha mégis kemencében sült finomságra vágyunk, a pizza és a házilag sütött pitából készített gyros sem tűnik rossz választásnak.
Reggeli, hozzá egy habos kávé
Reggel 9-től reggelivel, kiváló minőségű, prémium kategóriás ManueL kávéval, széles tea- és forró csoki választékkal várnak. Ihatunk etióp, árpa-, vagy koffeinmentes kávét is.
A forrócsoki pudingszerű, önmagában desszertnek is finom, sokféle (például mogyorós, narancsos, erdei gyümölcsös, fahéjas) ízesítésben, ráadásul a tejszínhabot is maguk készítik. Izgalmas választásnak tűnhet például a katalán forrócsoki, amely egy antik, időtlen, nagyszerű íz emléke, rummal, fahéjjal és naranccsal ízesítve.
Hagyományos magyaros és házias konyha
Aki a hagyományos magyar konyhát kedveli, annak is érdemes betérnie. Konyhájuk házias és finom. Kedvelt étel például a szalontüdő zsemlegombóccal, a Nádasdy hagymás csülökragu. Bátran kóstolhatjuk a füstölt sajtkrémlevest, a kijevi pulykamellet, vagy a különlegesen elkészített „csirkemellre halmozott paradicsom és sajt kemencében sütve” névre hallgató fogást. Másnaposságra pedig a savanykás tejfölös levesnél finomabbat nem ismerünk, ez a szoljanka.
Külön kedvenc a Cézár saláta, de díjazzuk, hogy végre van egy hely, ahol az igazi hungarikumot, a tojásos nokedlit is szerepeltetik az étlapon. Saját készítésű káposzta-, uborka- vagy hagymás paradicsomsalátát kínálnak hozzá.
Kétszemélyes lakomák agyagtálban!
A Gekko Pub céges bulik, osztálytalálkozók, ballagások megtartására is kiválóan alkalmas hely, hiszen van egy 20 fős különtermük és egy 40 fős nagy termük is. Kérhetünk kiadós Gekko-, magyaros- és ínyenc- tálakat is.
Végezetül még jó tudni, hogy minden ételt (melegétel, pizza, gyros, menü), ami az étlapon szerepel telefonon is rendelhetünk, és kiszállítják. Egy telefonhívás és már otthon vagy a munkahelyen is a Gekkoval étkezhetünk. Hogy mit? Honlapjukon a teljes étlapot átböngészhetjük: www.gekkopub.hu
Sült csülökfalatok sztrapacska ágyon – ahogy a Gekko készíti
A sertés füstölt csülkét felteszem főni fokhagymával, babérlevéllel, vöröshagymával, borssal hideg vízben. Közben elkészítem a burgonyás galuskát, amelyet szalonnakockával lepirítok, adok hozzá juhtúrót, tejfölt. A megfőtt csülökből szeleteket vágok, forró zsíron mindkét oldalát ropogósra pirítom, majd ráfektetem a sztrapacska ágyra. Fűszeres tejföllel nyakon öntöm, füstölt sajtot szórok rá, ezután kemencében őzbarnára sütöm.