Nem tudott javítani Pakson a Körmend

A vasiak nem tudták visszadolgozni a második negyedben összeszedett hátrányukat. Bell 42 VAL-pontja tekintélyt parancsoló, de egyedül az amerikai sem tudott csodát tenni.

Szombaton este a tavalyi bajnoki ezüstérmes Atomerőmű SE otthonában folytatta a pontvadászatot a MJUS-Fortress Körmend NB1-es kosárlabdacsapata.

Ferencz Csaba triplája nyitotta a találkozót, aztán Bell kosaraival növelte tovább előnyét a vendég Körmend. Az első két percben nem is esett hazai kosár, a folytatásban aztán felébredtek a paksi játékosok is, alig telt el öt perc és Mészáros Zalán triplájával egyenlítettek. Jan Pavlik és Mészáros továbbra is sok borsot tört a vendégek orra alá, míg a Körmendél egyedül Bell szorgoskodott.

A második negyed sem hozott sok jót a piros-feketéknek. A 12. percben Dávid közeli találatát követően négypercnyi vasi kosárcsend következett. Ez idő alatt a hazaiak 11 ponttal léptek meg. A hosszú kosárcsendet végül Trummer triplája törte meg. A Paks azonban megszerzett előnyét tartani tudta.

Rashad Bell pontjai nyitották a harmadik etapot, ám az amerikainak nem akadt társa a pontgyártásban, egyedül pedig kevés volt Sales-szel és a paksi vezetéssel szemben.

Tripla párbajjal indult az utolsó negyed. Egy kosár itt, egy a másik oldalon. A Körmend elkeseredetten próbálta meg helyrehozni a második negyedben rövidzárlata okán keletkezett hátrányát. Két perccel a vége előtt Moore két egymásután dobott kosara után aztán végül négy pontra zárkózott a Körmend. Mészáros Zalán azonban nem tette meg azt a szívességet, hogy kihagyja a büntetőket, így ismét megnyugtatató előnnyel várhatta az utolsó percet az ASE. Végül nem sikerült csodát tennie a vendégeknek. Kikapott a Körmend.

Horváth Imre, a Paks edzője: Sorsdöntő volt, hogy az Albacomp elleni meccs után sok mindenen tudtunk változtatni. Persze ezen a meccsen is voltak hibáink, de azon vagyunk, hogy ezeket folyamatosan kijavítsuk. Köszönöm a csapat hozzáállását, ami a mérkőzés nagyobb részében jó játékkal is párosult.

Sabáli Balázs, a Körmend edzője: Az első félidőben nagy teret engedtünk Hodgesnak. Nem játszottunk jól, kihagytunk 11 büntetőt, és nem nagyon tudtunk tíz pont alá kerülni huzamosabb ideig. A végjátékban volt sanszunk, de csak futottunk az eredmény után.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport