Mégsem a pacal a hibás?

Torgyán József a Debrecen melletti látóképi csárda híres pacalpörköltjéből ebédelt pénteken délután 2 óra körül - tudta meg az MTI debreceni tudósítója.
Teleki László üzletvezető vasárnap a helyszínen az MTI munkatársának elmondta: a kisgazda pártelnök nem ritkán látott kedves vendég a csárdájukban. Tájékoztatása szerint általában orjalevest és túrós csuszát szokott enni, de többször fogyasztott már a csárda specialitásának számító pacalpörköltből is. Pénteken Mátészalkára menet sofőrje és egy harmadik férfi társaságában állt meg Torgyán József Látóképen ebédelni, s ezúttal pacalt kért. A csárda konyhafőnöke dupla adag pacallal kedveskedett a vendégnek, akinek olyan jól esett az étel, hogy a végén kenyérrel tisztára törölte a tányért. A pörkölthöz két adag céklasalátát evett és három palacsintát is elfogyasztott a pártelnök, majd jó hangulatban távozott - mondta üzletvezető. Teleki László - akit láthatóan megviselt Torgyán József rosszullétének a híre - azt is elmondta: a látóképi pacalért az ország távol eső részeiből is eljönnek a vendégek. Ő maga 23 éve dolgozik a csárdában, még soha nem volt panasz a pacal minőségére - tette hozzá. Elmondta azt is, hogy március 23-án pénteken 15-20 adag friss pacalpörköltet főztek, amiből Torgyán Józsefen és más vendégeken kívül a pincérek is ettek, de senki nem panaszkodott gyomorbántalmakra. Teleki László a híradásokból értesült róla, hogy Torgyánné Cseh Máriának is voltak gyomorpanaszai, ő viszont pénteken nem is volt ott a látóképi csárdában. Dr. Szegedi László belgyógyász adjunktus, a debreceni Kenézy Gyula Kórház gasztroenterológusa az MTI munkatársának érdeklődésére elmondta: az ételek okozta enyhébb gyomorrontás a fogyasztást követően 1-3 óra múlva, egy komolyabb, például szalmonellás fertőzés az ételfogyasztást követő 12-24 óra múlva jelentkezik. A belgyógyász specialista szerint a túlfogyasztás is hasonló tünetekkel járhat mint egy enyhébb fertőzés, vagyis lehet minőségileg kifogástalan az étel, ha túl sokat fogyasztunk belőle okozhat gyomor bélhuruthoz hasonló panaszokat, tüneteket.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hírek