Megizzadt a Körmend a Szegeddel

Többször is hihette azt a MJUS-Fortress Körmend, hogy megnyerte a Szeged elleni bajnoki mérkőzést. A hazaiak azonban rendre visszakapaszkodtak, a vasiak végül triplákkal döntötték el a találkozót.

MJUS-Fortress Körmend több kulcsjátékosa is megsérült a legutóbbi, Paks elleni mérkőzésen. Dávid Gergely részleges vállszalag szakadást-, Fodor Gergely szárkapocs csont zúzódást szenvedett. A fiatal Sonyák Béla pedig vírusos torokgyulladás miatt dőlt ki a sorból. Nehéz feladat várt vasárnap este Sabáli Balázs együttesére. Igaz, hogy a bajnoki újonc Szeged otthonában léptek pályára, ám a vendéglátó már jó néhány csapatnak tört borsot az orra alá. Joggal tartottak tehát a vasiak a Szedeáktól.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Kiss Zsolt pontjaival vette kezdetét a találkozó. Aztán Ferencz Csaba triplával válaszolt. Néhány pontos hazai előny született a következő percekben, Bell zsákolással szerzett kosara azonban már vendég vezetést jelzett. Bell után Davis is kedvet kapott a zsákoláshoz, egymás után kétszer is így szerzett pontokat a játékos. Az első negyed végén pedig főként Ferencz és Bell szállították a körmendi pontokat.

Új lendületet vett a Szeged a második tíz perc elején és Drahos Gábor triplája után egy pontra csökkent az első etap után még nyolcpontos hazai hátrány. Trummer hárompontosa nyugtatta meg a piros-feketék kedélyeit. A játékrész derekára ismét szorossá vált az eredmény, egyenlítette a Szeged. Ruják és Bell azonban sorra bedobta a büntetőket, így pedig vendég vezetést mutatott az eredményjelző a nagyszünetre.

Tanács rontott triplájával indult a harmadik negyed, a lepattanót végül Dukic szedte össze és dobta be. Aztán Rubin kosarával megint egyenlítettek a hazaiak. Azonban nem örülhetett sokáig a szegedi csapat, Bell triplája ismét előre lendítette a Körmend szekerét. A 27. percben aztán tripla zuhatagot indítottak a vasiak. Boldizsár és Ferencz is betalált, tíz pontra lépett el a Sabáli-legénység.

Gyatra körmendi dobószázalék jellemezte az utolsó játékrészt. Öt perccel a negyed kezdete után még csak a hazai gárda tudott kosarat dobni. Végül Morre törtre meg a kosárcsendet, a Szedeák azonban erre már visszajött a meccsbe. Bell duplája és Boldizsár triplája aztán ismét a legjobbkor jött a Körmendnek. Előnyüket a vasiak a meccs végig már nem engedték ki kezükből, így ha helyenként szorongatva is, de legyőzte a Szegedet a Körmend.

Fodor Péter, a Szeged edzője: Volt az esélyünk a győzelemre, ám a döntő szituációkban a nyerőemberek a körmendiek közül kerültek ki. Sajnálom az elszalasztott lehetőséget.

Sabáli Balázs, a Körmend edzője: Hiába vezettünk tizenkét ponttal, túlságosan is elhittük, hogy megnyertük a meccset, emiatt a hajrát magunknak tettük nehézzé. Mindig a kötelező győzelmek a legnehezebbek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport