4 kreatív térelválasztó ötlet otthonra

Egy kis kreativitással és leleményességgel bontás, valamint fúrás-faragás nélkül is újjá varázsolhatjuk otthonunkat. Bravúrosan bánva a térrel merőben más stílust és hangulatot kölcsönözhetünk a lakásnak. Ezt pedig akár már egyetlen térelválasztó elem rafinált elhelyezésével is elérhetjük. Mutatjuk, hogyan bánj velük okosan.

1. Tagold a teret tolóajtóval

A tolóajtóval, mozgatható fallal akár napszakonként is tágíthatjuk vagy szűkíthetjük a rendelkezésre álló teret. Ma már számos stílusban kapható, így biztosan találunk olyat, amely szépen harmonizál otthonunk enteriőrjével.

Praktiker

2. DIY-ötlet: a polc praktikus, esztétikus és könnyen elkészíthető térelválasztó

A mindkét oldalon használható polcokkal két legyet üthetsz egy csapásra: amellett, hogy tagolja a teret, praktikus és esztétikus tárolóként is funkcionálhat. Egy kis kézügyességgel, valamint néhány, barkácsáruházakban könnyen beszerezhető eszköz és alapanyag segítségével akár saját magad is elkészítheted. Ha mégis elakadnál barkácsolás előtt vagy épp közben, az interneten számos útmutatót, “csináld magad” videót találhatsz a témában.

3. Bútorokat is bevethetsz

A teret bútorokkal is elválaszthatod. A legtöbb otthonban térelválasztó szekrények vagy kanapék kerülnek bevetésre erre a célra. Mivel ebben az esetben a bútor 360 fokban körbejárható lesz, lényeges szempont lehet, hogy a kiválasztott bútordarab minden szögből jól mutasson.

A bútoráruházakban széles választékban kaphatók olyan modellek, amelyek ennek figyelembevételével készültek: esetükben a hátsó és oldalsó traktus egyaránt igényesen kidolgozott, díszített. Érdemes ilyet választani, hiszen ezúttal a nem a klasszikusnak számító, falhoz tolt kanapéval, szekrénnyel lesz dolgunk nap mint nap.

4. Paraván - a klasszikus megoldás

A paraván, más néven spanyolfal nem csupán klasszikus és stílusos, de kifejezetten variábilis megoldás. Épp olyan gyorsan megszabadulhatsz tőle, mint amilyen gyorsan kihelyezheted. Intim tereket, például öltözősarkot, hálófülkét vagy épp pelenkázóasztalt is leválaszhatsz a segítségével a rendelkezésre álló térből. De elrejtheted vele a száradó ruhákat, vagy a nyugalmad érdekében ideiglenesen elszeparálhatod a dolgozósarkot. Igazán tetszetős és sokoldalú megoldás, ráadásul minden árfekvésben elérhető.