500 millió köbméter gázt adunk el Szerbiának

250 millió euró előleget már át is utaltak.

Szerbia 500 millió köbméter gázt vásárol Magyarországtól, amit itt is tárolnak - írja a Telex.hu a szerb pénzügyminiszter, Szinisa Mali kijelentésére hivatkozva.

A lap emlékeztet rá, a két ország június tizedikén jelentette be, hogy minden eddiginél átfogóbb energetikai megállapodást írtak alá Szijjártó Péter belgrádi látogatásakor. Azt nem tudni, hogy ez a mennyiséget honnan szerezte be Magyarország.

A Nova hírportál vasárnapi tudósítása szerint az ország 250 millió euró előleget már át is utalt Magyarországnak. Két cégtől, az MVM-től és a MET-től vásárolnak, és a megvásárolt gázmennyiséget október elsejéig tárolják Magyarországon.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán hirdetett ki energia-veszélyhelyzet, mint mondta, az ukrajnai háború miatt emelkednek az energiaárak, és az elmúlt napokban világossá vált, hogy az őszi-téli időszakban nem lesz elegendő gáz az Európai Unió országaiban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek